Στην …καρδιά του καλοκαιριού ένα δυνατό τουρνουά μπάσκετ έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες της καθημερινότητας. Το 1ο Aigialeia 3on3 Basketball Tournament είναι πλέον γεγονός, μετά από πολλές προσπάθειες. Μια διοργάνωση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Αθλητισμός, Παιδεία, Πολιτισμός, Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιάλειας, υπό την αιγίδα της Ενωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας – Ηλείας (ΕΣΚΑ-Η) και την πολύτιμη αρωγή πλήθους χορηγών.
Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο αναμορφωμένο ανοιχτό γήπεδο του κλειστού γυμναστηρίου Αιγίου, από τις 21-30 Ιουλίου 2017, σε μία μπασκετική πανδαισία, με πολλά ματς, διαγωνισμούς, μουσική και εκπλήξεις. Ελάτε να συμμετάσχετε, να παίξετε και να διασκεδάσετε τις εντυπώσεις…

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

«1o Aigialeia 3on3
Basketball Tournament»

                                               Νομικό Πρόσωπο Δήμου Αιγιάλειας – Καλοκαίρι 2017

 

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά δικαιούνται συμμετοχής όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή από την 1η Ιουλίου 2017 (ώρα 14:00) έως και τις 16 Ιουλίου 2017 (ώρα 14:00).
Οι ημερομηνίες θα τηρηθούν αυστηρά και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους με δύο τρόπους.
1) Μέσω της ειδικής φόρμας που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.npdd-aigialeias.gr/3on3-tournament-form/.
2) Και τηλεφωνικά στο 6937 994870 (Δημήτρης Τσερεντζούλιας).


ΑΡΘΡΟ 2ο: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει στην σύνθεσή της μέχρι 4 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτατο. Κατά την διάρκεια των παιχνιδιών οι ομάδες μπορούν να πραγματοποιούν όσες αλλαγές θέλουν. Επίσης, σημειώνεται, ότι μία ομάδα έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει ή και να συνεχίσει να παίζει και με 2 παίκτες στο γήπεδο.


ΑΡΘΡΟ 3ο: ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

Οι παίκτες των ομάδων θα παραλάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή φανέλα (double face) με την οποία θα πρέπει να αγωνίζονται στους αγώνες τους τουρνουά για να είναι ομοιόμορφες χρωματικά οι ομάδες. Στην περίπτωση που παίκτης δεν φέρει την φανέλα του τουρνουά, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι. Επίσης, κανείς παίκτης δεν επιτρέπεται να φοράει μεταλλικά αντικείμενα, όπως αλυσίδα, σκουλαρίκια κλπ, αφού αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αντιπάλων.


ΑΡΘΡΟ 4ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το τουρνουά θα διεξαχθεί ως εξής:
Στην Α’ Φάση ανάλογα με τον τελικό αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα γίνει ο διαχωρισμός σε ομίλους και θα ακολουθηθεί σύστημα βαθμολογίας. Επίσης, ανάλογα με τον αριθμό ομάδων του κάθε ομίλου θα εξαρτηθεί και η πρόκριση στην επόμενη φάση.
Στην Β’ Φάση οι προκριθέντες ομάδες (από κάθε όμιλο), ανάλογα με την βαθμολογική τους θέση στην Α’ Φάση, θα διασταυρωθούν χιαστί για να προκύψουν τα ζευγάρια πρόκρισης.
* Οι νικήτριες ομάδες από την Β’ Φάση και έπειτα θα κρίνονται σε αγώνες νοκ-άουτ ώστε να φθάσουμε στα ζευγάρια μικρού και μεγάλου τελικού αντίστοιχα.


ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

1)  Το 3on3 παίζεται στο μισό γήπεδο και η πρώτη κατοχή της μπάλας θα αναδεικνύεται έπειτα από στρίψιμο νομίσματος.
2)  Η επαναφορά της μπάλας θα γίνεται από την πλάγια ή την τελική γραμμή.
3)  Σε κάθε κατοχή, η µπάλα πρέπει να βγαίνει έξω από την γραμμή των 3 πόντων για να ξεκινήσει η ομάδα µια νέα επίθεση.
4)  Μετά από επιτυχημένο καλάθι (σε ζωντανό χρόνο ή μετά από ελεύθερη βολή) θα αλλάζει η κατοχή της μπάλας. Το ίδιο συμβαίνει και σε αποτυχημένη βολή, καθώς δεν υπάρχει διεκδίκηση ριμπάουντ.
5)  Μετά τη συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.
6)  Το παιχνίδι τελειώνει στους 16 πόντους ή στα 20 λεπτά. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρχει δίλεπτη παράταση και εάν εξακολουθήσει ισοπαλία θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές από κάθε ομάδα (απ’ όλους τους παίκτες).
7)  Ο χρόνος σταματάει µόνο στην εκτέλεση ελευθέρων βολών, καθώς και στα τάιμ-άουτ των ομάδων (δικαιούνται από ένα η κάθε μία διάρκειας 1 λεπτού).
8)  Τα σουτ μέσα από την γραμμή του τριπόντου και η ελεύθερη βολή μετρούν για 1 πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την γραμμή του τριπόντου μετρούν για 2 πόντους.
9)  Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, θα τιμωρείται με αλλαγή κατοχής της μπάλας.
10)  Τεχνική ποινή θα δίνεται σε κάθε περίπτωση που οι παίκτες δεν συµµορφώνονται µε τους επίσηµους κανονισµούς της καλαθοσφαίρισης (ανάρµοστη συµπεριφορά, διαµαρτυρία στους διαιτητές κλπ).Η τεχνική ποινή επιφέρει 1 βολή και κατοχή της µπάλας από την ίδια οµάδα.
11)  Αντιαθλητικό φάουλ (κατά την κρίση του διαιτητή)επιφέρει εκτέλεση 1 βολής και κατοχή της µπάλας από την ίδια οµάδα.
12)  Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης.
13)  Σε κάθε περίπτωση ακολουθούνται οι επίσηµοι κανονισµοί της Ε.Ο.Κ.


ΑΡΘΡΟ 6ο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ
Ολοι οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν στο ανοιχτό γήπεδο του κλειστού γυμναστηρίου Αιγίου, καιρού επιτρέποντος, απογευματινές και βραδινές ώρες.


ΑΡΘΡΟ 7ο: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Για τυχόν αναβολή αγώνα, οι εκπρόσωποι των ομάδων θα συνεννοούνται με την Οργανωτική Επιτροπή για την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.


ΑΡΘΡΟ 8ο: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ

1)  Οι ομάδες που δεν θα κατέβουν σκόπιμα σε προγραμματισμένο αγώνα θα μηδενίζονται και θα χάνουν τον αγώνα στα χαρτιά με 16-0 άνευ αγώνος (α.α.).
2)  Στην περίπτωση που αθλητής ομάδας δημιουργήσει επεισόδιο με αντίπαλο αθλητή ομάδας κατά την διάρκεια αγώνα, θα αποβάλλεται από το τουρνουά.


ΑΡΘΡΟ 9ο: ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

1)  Στον 1ο νικητή θα απονεμηθεί κύπελλο και στους αθλητές του χρυσά μετάλλια.
2)  Στους αθλητές της ομάδας που θα καταταγεί την 2η θέση θα απονεμηθούν αργυρά μετάλλια.
3)  Στους αθλητές της ομάδας που θα καταταγεί την 3η θέση θα απονεμηθούν χάλκινα μετάλλια.
4)  Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.
5)  Κατά την διάρκεια των τελικών θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός τριπόντων και ο νικητής θα κερδίσει ένα δώρο από χορηγό.
6)  Θα βραβευθεί ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά.
7)  Θα βραβευθεί ο κορυφαίος παίκτης (MVP) του τουρνουά.


ΑΡΘΡΟ 10ο: ΓΕΝΙΚΑ
1)  Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017.
2)  Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά ορίζονται αυστηρά από την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017.
3)  Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιτότητα κατά την διάρκεια του τουρνουά.
4)  Οι ομάδες οφείλουν να βρίσκονται στο γήπεδο τουλάχιστον 10’ πριν από την έναρξη του προγραμματισμένου τους αγώνα.
5)  Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 10 € (δέκα ευρώ) ανά άτομο και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται αγωνιστική φανέλα (την οποία θα κρατήσουν οι συμμετέχοντες) και νερά κατά την διάρκεια των αγώνων του τουρνουά.
Σημειώνεται, ότι οι καταθέσεις χρημάτων συμμετοχής, θα γίνονται καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 8.00-15.00 στο γραφείο του Νομικού Προσώπου (Βιβλιοθήκη Αιγίου, οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου 76).
6)  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι ηλικιακά από 16 ετών και πάνω.
7)  Οι αγώνες θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση απογευματινές και βραδινές ώρες (19.00 – 23.00), σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών του τουρνουά.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ