Ο Ήφαιστος/Αχιλλέας επικράτησε του Προφήτη Ηλία με 60-57 (54-54 κ.δ) και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των τελικών. Έτσι, την ερχόμενη Τετάρτη (30/5) στο κλειστό της Αλεξιώτισσας, στο τελευταίο παιχνίδι, θα διεκδικήσει την άνοδο  στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Να σημειωθεί πως μετά τη λήξη, με αφορμή τις ύβρεις που ακούστηκαν από 2-3 “φιλάθλους” σε βάρος των φιλοξενουμένων, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με αποκορύφωμα τον αυτοτραυματισμό παίκτη του Προφήτη Ηλία σε γυάλινη πόρτα του γηπέδου (έδωσε γροθιά και έκοψε τον τένοντα του αριστερού του χεριού). Ο παίκτης των φιλοξενούεμων μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο Ρίο, όπου υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση.

Δυστυχώς παρόμοιες συμπεριφορές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα. Κατακριτέες ασφαλώς, αλλά ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να στιγματίσει ούτε μία πόλη (γιατί “καλόπαιδα” υπάρχουν παντού) ούτε μία ομάδα με μεγάλη προσφορά στο τοπικό μπάσκετ όπως είναι ο Ήφαιστος/Αχιλλέας. Που το 90% των φιλάθλων του, αποτελείται από τους γονείς και τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) των πολυπληθών ακαδημιών του.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και όλο το προπονητικό τιμ της ομάδας της Αιγιάλειας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο, στο πλευρό του παίκτη.

Δεκάλεπτα: 13-09, 30-24, 37-42, 54-54, 60-57

Ήφαιστος/Αχιλλέας Αιγιαλείας (Δούσκας): Μανωλόπουλος 7, Μιχαλόπουλος , Ψάρρης 3, Ράπτης 13(1), Παπαδόπουλος 18, Γιαβρούτας, Ζίζηλας 11, Τεμπέλης, Σ. Ιατρόπουλος 8.

Προφήτης Ηλίας (Σιαμαντάς Α.): Χουλιαράς 6, Πλέγας 1, Γιούρτης 10, Νακόπουλος , Μήλας , Χρονόπουλος, Σιαμαντάς , Κουτρουμάνης 7, Αναγνωστόπουλος 10, Κωσταγιαννακόπουλος 15(2), Παντελίδης 8(2)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ