• Σήμερα όσοι βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας ήσαν τυχεροί…. Σε μια ιστορική ανατροπή για τα ελληνικά δεδομένα και σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά και πιο δραματικά παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί ποτέ στο Αίγιο ο Κεραυνός Αιγίου κατόρθωσε να κερδίσει στην παράταση την Αχαγιά΄82 με 77-71 και να πετύχει την 2η φετεινή του νίκη. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη ήταν πίσω στο σκορ με 54-64 1΄ πριν την λήξη του παιχνιδιού… Και σε εκείνο το σημείο έγιναν τρομερά πράγματα… Που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει… Βέβαια σ¨αυτό συντέλεσαν και οι τραγικές επιλογές της ομάδας του Σπύρου Δεράου που στην κυριολεξία έδωσε απλόχερα το ματσάκι…. 29 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα η αιγιώτικη ομάδα ήταν πίσω με 6 πόντους (58-64) και ένα απίθανο πριν τρίποντο του Αγγελόπουλου και ταυτόχρονα ένα φάουλ στην διεκδίκηση της φάσης έφεραν το ματς στο 62-64 (έχασε την βολή Σκόνδρας). Σε εκείνο το σημείο όλά πήγαν στην ρουλέτα των βολών όπου Σκλάβος, Φωτίου ήσαν εύστοχοι ενώ ο Χαμηλός έχασε καθοριστική βολή. Και το ματς πήγε στην παράταση (68-68). Εκεί η αιγιώτικη ομάδα ωθούμενη και από τον κόσμο που δεν πίστευε στα μάτια τι είχε γίνει πήρε το ματς καθαρά με 77-71. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως υπήρξε κόσμος που είχε αρχίσει να φεύγει από το γυμναστήριο αφού η νίκη της ομάδας απο την Αχαγιά έδειχνε κάτι παραπάνω από σίγουρη. Θα ήταν άδικο να λέγαμε ότι η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη ήταν κακή, νωθρή και χωρίς πάθος καθ¨όλη την διάρκεια του παιχνιδιού πλην του τελευταίου λεπτού…. Η νίκη ήταν βάλσαμο την δεδομένη στιγμή που ίσως να δώσει την ώθηση σε όλους στο αιγιώτικο στρατόπεδο να παρουσιαστούν καλύτεροι στην συνέχεια του δύσκολου πρωταθλήματος… Όσο για την διαιτησία να μην αναφέρουμε τίποτα… Οι διαιτητές ήταν από την Πάτρα και όπως καταλαβαίνει κανείς έπαιξε το γνωστό 70-30 υπέρ των φιλοξενούμενων.

    Διαιτητές: Καρακάσης, Τσακαλογιάννης

     Τα 10λεπτα: 11-12, 22-28, 39-46, 68-68 (καν. διαρκεια) 77-71 (παράταση)
    Κεραυνός ( Ν. Καραγιάννης): Στογιάνοβιτς 5 (1), Κάντας 4, Φωτίου 20, Σκλάβος 19 (1), Αγγελόπουλος 18 (2), Σκόνδρας 5, Καραγιάννης 6, Χριστοδουλόπουλος, Σούλης.
    Αχαγιά ’82 (Σ.Δεράος): Μοσχοβάκης 11(1), Σταμόπουλος 6, Γατσούλης 11(3), Χαμηλός 5(1), Τσινόπουλος 11, Δαβάνης 8, Νικολόπουλος 19(2),     
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ