Εδώ και τρείς εβδομάδες περίπου έπεσε οριστικά και αμετάκλητα η αυλαία και του φετινού πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής (Α΄ Όμιλος) Κατηγορίας και ήδη αρκετές ομάδες έχουν αρχίσει σιγά – σιγά τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, αν και ήμαστε αρκετά νωρίς για τις επίσημες υποχρεώσεις.

Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετική για την ομάδα της Ακράτας, η οποία στην δεύτερη παρουσία της στα δύσβατα αυτά σοκάκια, τερμάτισε με σχετική ευκολία στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 17 νίκες (11 εντός, 6 εκτός) και 11 ήττες (3 εντός, 9 εκτός) και πόντους 1998 υπέρ και 1982 κατά.

Από την άλλη πλευρά ο Κεραυνός Αιγίου στην 14η συνολικά παρουσία στην εν λόγω κατηγορία, δεν είχε την συνολική παρουσία που πολλοί περίμεναν, αφού κυρίως λόγω πολλών τραυματισμών τερμάτισε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 11 νίκες (10 εντός, 1 εκτός) και 17 ήττες (3 εντός, 14 εκτός) και πόντους 1983 υπέρ και 2011 κατά.

Δάφνη Δαφνίου και Ίκαρος Ν. Σμύρνης κάνοντας επίδειξη δύναμης και ισχύος σε πολλούς τομείς πήραν προαγωγή για την Β΄ Κατηγορία.

ΚΑΟ Κορίνθου και ΑΟΠΑ Έσπερος κυνήγησαν με πείσμα την άνοδο, αλλά λίγο πριν το φινάλε ξέμειναν από δυνάμεις και νοοτροπία.

Ένωση Ιλίου, Αχαγιά’82 και Γλαύκος, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, μάλλον διεκδικούν τον τίτλο των μικρομεσαίων, αφού έμειναν μακριά τόσο από τις προνομιούχες θέσεις, όσο και από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Άρης Πετρούπολης την σκαπούλαρε στο πάρα πέντε, αφού λαχτάρησε για τα καλά ολόκληρη την χρονιά, συνεπώς τέλος καλό, όλα καλά.

Και τέλος Α.Ο. Πεύκης, Ίκαρος Καλλιθέας, Α.Ο. Πορφύρας, Α.Ο. Ερμιόνης και Σ.Κ. Καλαμάτα, δεν κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα και επιστρέφουν άρον – άρον στις τοπικές ενώσεις τους.

Κορυφαία επίθεση αυτή της πρωταθλήτριας Δάφνης Δαφνίου με ενεργητικό 2267 πόντους (80,9) και χειρότερη αυτή της ουραγού Σ.Κ. Καλαμάτας με ενεργητικό 1690 πόντους (60,3).

Καλύτερη άμυνα αυτή του Ίκαρου Ν. Σμύρνης με παθητικό 1719 πόντους (61,4) και πιο ευάλωτη αυτή του Α.Ο. Πεύκης με παθητικό 2092 πόντους (74,7).

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ