Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα, με τις ομάδες να δίνουν τα τελευταία τους φιλικά παιχνίδια το ερχόμενο διήμερο. Πάμε όμως να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτός ο φετινός μαραθώνιος, καθώς η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου θα αναδειχθεί μέσα από  τρεις διαφορετικές φάσεις. Την κανονική περίοδο, τη Β’ Φάση και τέλος τη Γ’ Φάση.

Κανονική περίοδος

Οι 4 πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου μετά την ολοκλήρωση των 22 αγωνιστικών θα συνεχίσουν στα play off της διοργάνωσης.

 Β’ Φάση

 • Οι 2 πρώτοι του κάθε ομίλου θα έχουν σαν μπόνους 1 βαθμό. (αν υπάρξει ισοβαθμία στον ένα ή και στους 2 ομίλους τότε θα μοιραστούν όλες από 1 βαθμό).
 • Η ομάδα και από τους 2 ομίλους που κατέλαβε την χειρότερη βαθμολογικά θέση θα ξεκινήσει με 0 βαθμούς.
 • Στη συνέχεια θα γίνεται, αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν τις θέσεις 1, 2,3,4,5,6,7 (από την νέα 8αδα που θα έχει διαμορφωθεί)με το σωματείο που κατέλαβε την χειρότερη βαθμολογικά θέση (8η) και από τους 2 ομίλους και η διαφορά θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει μαζί με τον 1 βαθμό της πριμοδότησης θα είναι οι βαθμοί που θα ξεκινάνε οι ομάδες σε αυτή τη διαδικασία.
 • Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα υπέρ της ομάδας (πχ. 2,5 η ομάδα θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς) αν είναι κάτω από 0,5 (π.χ. 2,4 η ομάδα θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς)
 • Σε αυτή τη φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν σε 2 γύρους, και θα αντιμετωπίσουν ΜΟΝΟ τις ομάδες του άλλου ομίλου.

Γ’ ΦΑΣΗ

Είναι αυτή που θα αναδείξει και τον πρωταθλητή.

 • Οι αγώνες θα γίνουν σε ένα γύρο με το πλεονέκτημα της έδρας να το έχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στην υψηλότερη θέση στους αγώνες της Β’ Φάσης.
 • Η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη Β’ Φάση θα πριμοδοτηθεί με 1 βαθμό.
 • Η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση στη Β’ Φάση θα ξεκινήσει με 0 βαθμούς.
 • Στη συνέχεια θα γίνεται ,αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν τις θέσεις 1, 2,3, στη Β’ Φάση με το σωματείο που κατέλαβε την χειρότερη βαθμολογικά θέση (4η)  και η διαφορά θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει μαζί με τον 1 βαθμό της πριμοδότησης θα είναι οι βαθμοί που θα ξεκινάνε οι ομάδες σε αυτή τη διαδικασία.
 • Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα υπέρ της ομάδας (πχ. 2,5 η ομάδα θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς) αν είναι κάτω από 0,5 (π.χ. 2,4 η ομάδα θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς)

Η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση θα πάρει την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

 • Αν υπάρξει ισοβαθμία δύο ή περισσοτέρων ομάδων τότε θα ισχύσουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π. άρθρο 20.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ