Στην αντεπίθεση πέρασε η παράταξη της Δημήτρη Μπαλαφούτη με σημερινή της ανακοίνωση για την οικονομική  συνδρομή που ζητάει η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαϊας απο τα σωματεία  για τη συμμετοχή τους στα παιδικά πρωταθλήματα.

Η σεχτική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τελικά όλα στην ζωή είναι χρήμα; Τόσο πολύ έχουμε χάσει την ευαισθησία, την ανθρωπιά μας, τις αξίες μας που διαχρονικά μας οδηγούσαν σαν λαό; Ακούγοντας στην κλήρωση του πρωταθλήματός μας, την μπακαλίστικη ανάλυση του γραμματέα της ένωσής μας για τις υποδομές, η έκπληξη και ο προβληματισμός ήταν εύλογος. Εντάξει, το περιεχόμενο δεν το είχε συντάξει ο ίδιος, αυτό το κατάλαβαν όλοι.

Γιατί όμως δέχθηκε έστω να το παπαγαλίσει; Τι προσπάθησε να μας πει εν τέλει; Ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι ευγνώμονες που θα καταβάλουν 25 ευρώ για να παίζουν τα παιδιά τους στα πρωταθλήματα της ένωσής μας; Η οικονομική αφαίμαξη σωματείων και παραγόντων συνεχίζεται με τους γονείς μέσω ακαδημιών; Και αυτοί που δεν έχουν ή δεν θέλουν να καταβάλουν το συγκεκριμένο ποσό, διότι έχουν μια άλλη θεώρηση από τα πράγματα, αποκλείονται τα παιδιά τους από το πρωτάθλημα;

Ή πρέπει να φτάσουν στο εξευτελιστικό για κάθε γονιό που τον διέπει η αξιοπρέπεια, να τα πληρώσει η ακαδημία; Πως μπορούν να δεχθούν κάτι τέτοιο; Και οι υπεύθυνοι των ακαδημιών τι κάνουν; Κωφεύουν; Όλα πλέον περνάνε επιδερμικά από πάνω μας; Καμία αντίδραση; Συμφωνούν; Θλίψη και οργή είναι τα συνσισθήματα το λιγότερο που αισθάνεται κάθε ένας από εμάς.

Η υποχρηματοδήτηση της ένωσής μας, οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής, δεν πρέπει να μας οδηγούν σε τακτικές ανάλγητες. Η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη μεταξύ όλων εμάς που ασχολούμαστε με το τοπικό μας ποδόσφαιρο συμπεριλαμβανομένων και των γονιών που τα παιδιά τους αγωνίζονται στις ακαδημίες της περιοχής, δεν χτίζονται με μεθόδους που ως μόνο κίνητρό τους έχουν το χρήμα.

Η προσπάθεια με το περιτύλιγμα να καλυφθεί η πραγματικότητα μέσα από παροχές δεν πείθει κανέναν για το πραγματικό κίνητρο του εγχειρήματος. Τουλάχιστον ας το πούμε ευθέως. Είναι πιο αντρίκειο. Δεν έχουμε χρήματα και προσπαθούμε από παντού και με διάφορα τεχνάσματα να μαζέψουμε. Η αναθεώρηση τέτοιων πρωτόγνωρων τακτικών για την ένωσή από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συμβουλίου μας, θα είναι απόφαση που θα σημάνει τον νέο δρόμο που θέλουμε όλοι για το ποδόσφαιρό μας.

Αναμένουμε. Από την άλλη, συγχαρητήρια στην τεχνική επιτροπή για την ιδέα παιδιών με υποτροφία και σε όλες τις ακαδημίες που την υλοποιούν. Πραγματικά και χωρίς αμφιβολία καινοτόμα και πρωτοποριακή προσπάθεια.

Υ.Γ. Όσο για το φιάσκο της κλήρωσης και την αναστάτωση που προκλήθηκε στα σωματεία, σαφώς και πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Πρέπει όμως στο μέλλον να είμαστε πιο σοβαροί και καλύτερα προετοιμασμένοι. Άλλωστε,υπάρχουν νέα παιδιά με πτυχία εξειδικευμένα με την τεχνολογία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, κάνοντας παράλληλα και την πρακτική τους.

Δημήτρης Μπαλαφούτης, Χρήστος Πλούμης, Γιώργος Γκοτσόπουλος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ