Εδώ και δέκα ημέρες περίπου ανήκει στο παρελθόν και το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Α. με την ομάδα που έκοψε πρώτη το νήμα του πρωταθλητή να είναι ο Πανμοβριακός, ο οποίος μετά και την πρωτιά των πλέι – οφ περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία του το κατώφλι της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Η ομάδα του Ντίνου Σπυρόπουλου ήταν από την αρχή της σεζόν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα και δίκαια έγραψε ιστορία, αφού μην λησμονούμε ότι πριν από λίγα χρόνια βολόδερνε στις μικρές κατηγορίες του νομού μας.

Οι νεοφώτιστοι Αετός Πατρών και Θύελλα Πατρών, καθώς και η Αναγέννηση Πατρών συμπλήρωσαν την τετράδα των πλέϊ – οφ, αλλά μέχρι εκεί καθώς δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση.

Η Νίκη Προαστίου και ο Εθνικός Σαγεΐκων ασφαλώς αποτέλεσαν τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις όσο μπορούσε αλλά στο τέλος λύγισε, ενώ ο Ατρόμητος Πατρών με πάρα πολλές υποσχέσεις και φέτος, αλλά και με μεγάλες εντός έδρας απώλειες έμεινε αρκετά νωρίς εκτός νυμφώνα.

Ο Άρης Πατρών, ο νεοφώτιστος Κ. Δαβουρλής’ 92 και η Δόξα Παραλίας κατάφεραν λίγο πριν το φινάλε να σώσουν την παρτίδα με την απευθείας παραμονή τους.

Ο Πήγασος Μπεγουλάκίου και η Θύελλα Αιγίου κατόρθωσαν μέσα από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέϊ – άουτ να ανανεώσουν και για του χρόνου το διαβατήριό τους στην μεγάλη κατηγορία.

Και τέλος ο Λέοντας Αλισσού και ο Φωστήρας Οβρυάς μαζί με το Λιμνοχώρι (το τελευταίο από την κανονική περίοδο), δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μοιραίο και έτσι επιστρέφουν άρον – άρον στην Β΄ Κατηγορία.

Πιο παραγωγική επίθεση αυτή του Πανμοβριακού με ενεργητικό 67 τερμάτων (2,23) μ.ο. και πιο δύστοκη αυτή του Λιμνοχωρίου με ενεργητικό μόλις 25 τερμάτων (0,83) μ.ο.

Καλύτερη άμυνα αυτή της Νίκης Προαστίου με παθητικό 18 τερμάτων (0,60) μ.ο. και πιο ευάλωτη της Θύελλας Αιγίου με παθητικό 79 τερμάτων (2,63).

Περισσότερα γκολ εντός έδρας ο Πανμοβριακός (41) και λιγότερα εντός έδρας το Λιμνοχώρι (10).

Περισσότερα γκολ εκτός έδρας ο Πανμοβριακός (26) και λιγότερα εκτός έδρας η Θύελλα Αιγίου, η Δόξα Παραλίας και το Λιμνοχώρι (15).

Λιγότερα γκολ παθητικό εντός έδρας η Αναγέννηση Πατρών (7), ενώ η Νίκη Προαστίου τα λιγότερα γκολ παθητικό εκτός έδρας (8).

Η Αναγέννηση Πατρών ήταν η μοναδική ομάδα που διατήρησε το αήττητο στην έδρα της.

Το Λιμνοχώρι ήταν η μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε εκτός έδρας.

Θύελλα Πατρών, Αναγέννηση Πατρών και Νίκη Προαστίου (10) αναδείχθηκαν ομάδες των ισοπαλιών, ενώ η Θύελλα Αιγίου είχε μόλις (3).

ΟΛέων Αλισσού δεν γνώρισε τι εστί ισοπαλία εκτός έδρας.

Ο Πανμοβριακός ήταν η ομάδα με την μεγαλύτερη εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή (36) και ο ίδιος μαζί με τον Αετό Πατρών με την μεγαλύτερη εκτός έδρας (30).

Ρεκόρ τερμάτων (10) στην αναμέτρηση Λιμνοχώρι – Εθνικός Σαγεΐκων 4-6 και ακολούθησαν Πήγασος Μπεγουλακίου – Φωστήρας Οβρυάς 5-4 και Κ. Δαβουρλής ’92 – Αναγέννηση Πατρών 4-4.

Γενικά στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν 717 τέρματα (389 γηπεδούχοι, 328 φιλοξενούμενοι), δηλαδή 23,9 μ.ο. ανά αγωνιστική ή 2,99 μ.ο. ανά παιχνίδι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ