Ο νεοφώτιστος Φοίνικας Σαλμενίκου κατάφερε να φύγει αλώβητος και από το Ρίο, καθώς στο 86΄ απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στον τοπικό Αετό. Έτσι η ομάδα του Ερινεού εξακολουθεί να παραμένει μόνη πρώτη στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, όμως πλέον νοιώθει την καυτή ανάσα του Κ. Δαβουρλή’ 92, ενώ διατήρησε το +3 από Αετό Πατρών και Αναγέννηση Ψαθοπύργου, που επίσης αναδείχτηκαν και αυτοί ισόπαλοι.

Και σε αυτό το παιχνίδι ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο δυνατός άνεμος, που ήταν αδύνατον να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο και μοιραία το ματς πήγε στη δύναμη, στα ψυχικά αποθέματα, αλλά και στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών,

Ένα πρώτο ημίχρονο που κύλησε σχεδόν στην μετριότητα με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και το στείρο 0-0 ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα του ματς. Στην επανάληψη τα αίματα άναψαν πολύ νωρίς, αφού στο 48΄ οι γηπεδούχοι του Σάκη Κατσαντούλα κέρδισαν πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Έντισον Μάνε και αξιοποίησε ο Παναγιώτης Στάμος (3ο φετινό).

Οι φιλοξενούμενοι του Αποστόλη Δρακόπουλου προσπάθησαν να συνέλθουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα από αυτή την ψυχρολουσία που υπέστησαν, κέρδισαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν έστω και ανορθόδοξα ελέω και των άθλιων καιρικών συνθηκών και τελικά στο 84΄ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Άγγελο Μπουλούμπαση (3ο φετινό), που μάλιστα ήταν η πρώτη τους ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ: Μπούνιας, Μάνε (68΄ Μπουκουβάλας), Ντολάνι, Άγγ. Ραμπαβίλας, Τσαμτσούρης, Χριστοδουλόπουλος, Μπουλούμπασης, Καραμάνος, Κουνάβης (31΄ λ.τ.  Χριστόπουλος), Γκοτσόπουλος, Χαρ. Ραμπαβίλας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ