Η στατιστική της Β΄ Ε.Π.Σ.Α. (18η αγωνιστική)

*  1 νίκη γηπεδούχων, 4 φιλοξενούμενων και 3 ισοπαλίες ήταν το παλμαρέ της 18ης αγωνιστικής στον Β΄  Όμιλο της Β΄ Κατηγορίας της Ε.Π.ΣΑ.

*  19 τέρματα επιτεύχτηκαν αυτή την αγωνιστική δηλαδή 2,38 μ.ο. ανά παιχνίδι και πλέον φθάσαμε συνολικά τα 452 στο πρωτάθλημα (3,14) μ.o.

*  3 νίκες (Καλάβρυτα, Δόξα Ελαιώνα, Αστέρας Τέμενης) και 4 ισοπαλίες (Φοίνικας Σαλμενίκου, Αχιλλέας Καμαρών, Διακοπτό, Ακράτα) ήταν ο απολογισμός των 7 εκπροσώπων της περιοχής μας, στην μεγαλύτερη συγκομιδή από την έναρξη του πρωταθλήματος.

*  Ο νεοφώτιστος Φοίνικας Σαλμενίκου παραχώρησε δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία με σκορ 1-1 στο γήπεδο των Καμαρών με αντίπαλο τον Ποσειδώνα Πατρών και πλέον υποχώρησε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

*  Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Αστέρα Τέμενης, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας του Αετού Ρίου με σκορ 3-0 και διατηρήθηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

*  Η Ακράτα και ο Αχιλλέας Καμαρών μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις στο γήπεδο της πρώτης, με τελικό αποτέλεσμα ισοπαλία με σκορ 1-1.

*  Τα Καλάβρυτα συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία επικράτησαν στο γήπεδο του Ρίου του Μεγάλου Δικεφάλου με σκορ 1-0 και απομακρύνθηκαν οριστικά και αμετάκλητα από την επικίνδυνη ζώνη.

*  Το φιλί της ζωής πήρε η Δόξα Ελαιώνα στο «Θόδωρος Χρυσανθόπουλος» αφού νίκησε το Δρέπανο με το εγγλέζικο σκορ 4-3, αν και βρέθηκε τρείς φορές πίσω στο σκορ.

*  Στο γήπεδο της Ροδιάς το Διακοπτό πήρε σημαντικό βαθμό με αντίπαλο τον Αετό Πατρών, αφού του απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0).

*  Στο γήπεδο του Προαστίου ο Κ. Δαβουρλής ’92 επικράτησε των Ψηλαλωνίων με σκορ 2-1, ύστερα από ανατροπή και πέρασε για πρώτη φορά στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

*  Τέλος στο Σαραβάλι στο «Κ. Ζάρρας» η Αναγέννηση Ψαθοπύργου έκαμψε την σθεναρή αντίσταση της Πάτρας 2005 με σκορ 1-0 και προσπέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

*  7 συνεχόμενες νίκες συμπλήρωσε ο Κ. Δαβουρλής ’92 και μόνο σε δύο παιχνίδια από αυτά παραβιάστηκε η εστία του.

*  Πρώτη νίκη για την Δόξα Ελαιώνα μετά από 13 άγονα παιχνίδια (3 ισοπαλίες, 10 ήττες)

*  10 ματς χωρίς νίκη (1 ισοπαλία, 9 ήττες) συμπλήρωσε το Δρέπανο.

*  Ο Μέγας Δικέφαλος είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη (8 ισοπαλίες, 10 ήττες) ακόμη στο πρωτάθλημα.

*  Πρώτη εκτός έδρας νίκη για την Δόξα Ελαιώνα.

*  Χατ τρικ από τον Παναγιώτη Μητρόπουλο (Δόξα Ελαιώνα), που ήταν το 6ο συνολικά σε όλο το πρωτάθλημα.

*  Ζευγάρι τερμάτων πέτυχε οι Βασίλης Βλάχος (Αστέρας Τέμενης).

*  Για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι σκόραραν οι Θόδωρος Αναγνωστόπουλος (Καλάβρυτα) και Ανδρέας Λίβανος (Ψηλαλώνια).

*  Πρώτα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τους Παναγιώτη Παπαχριστόπουλο (Αστέρας Τέμενης), Λουκά Τσιάκαλο και Χίνκου (Δρέπανο).

 Ο πίνακας των σκόρερ

19 γκολ: Ρουντζαμάνης (Αετός Π.)

17 γκολ: Παπαδιονυσίου (Ποσειδώνας)

14 γκολ: Διαμαντόπουλος (Ψηλαλώνια), Φράγγος (Ψαθόπυργος)

12 γκολ: Χ. Ραμπαβίλας (Φοίνικας)

10 γκολ: Φλωρόπουλος (Δαβουρλής), Συρμής (Πάτρα 2005)

  8 γκολ: Λιβαθηνόπουλος (Καμάρες), Β. Βλάχος (Τέμενη), Χαλκίδης (Δρέπανο)

  7 γκολ: Μαρής (Διακοπτό), Μασούρας (Δαβουρλής), Χότζα (Αετός Ρίου)

  6 γκολ: Θ. Αναγνωστόπουλος, Ντιούφ (Καλάβρυτα), Γκέκα (Αετός Π.), Χρυσανθόπουλος, Σούλι (Αετός Ρίου), Κούστας, Λαζαρίδης (Δαβουρλής), Μπάρδης (Ψαθόπυργος)

  5 γκολ: Κατσαούνης, Καραμάνος (Φοίνικας), Θεοφανόπουλος, N. Bλάχος, Δ. Καλαμαράς (Τέμενη), Αποστόλου, Έξαρχος (Ακράτα), Λιμάτσι (Δαβουρλής)

  4 γκολ: Σταθόπουλος (Καλάβρυτα), Μάλλιος (Διακοπτό), Σταυρόπουλος (Ακράτα), Μητρόπουλος (Δόξα Ελαιώνα), Ι. Αβραμόπουλος (Πάτρα 2005), Πάνας (Μ. Δικέφαλος), Γιαννούχος (Αετός Π.), Καλογερόπουλος (Ψηλαλώνια), Ρουμελιώτης (Ποσειδώνας)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ