Εδώ και λίγες ημέρες ανήκει στο παρελθόν και το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Α. με την ομάδα που έκοψε πρώτη το νήμα του πρωταθλητισμού να είναι η Αναγέννηση Ψαθοπύργου, η οποία επέστρεψε μετά από ένα σύντομο πέρασμα στην εν λόγω κατηγορία εκεί όπου και πάλι πραγματικά ανήκει.

Η ομάδα του Βασίλη Φίλιππα ήταν η πιο συνεπής σε σταθερότητα και σε διάρκεια και έδειξε από τα μέσα του Β΄ γύρου πως πολύ δύσκολα θα χάσει το ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου.

Το Διακοπτό του Μιχάλη Τρίψα με ένα εντυπωσιακό φίνις επιστρέφει και πάλι στην κορυφαία κατηγορία μετά από 15 χρόνια!!

Η Α.Ε. Δρεπάνου του Νίκου Χρηστίδη ήταν αυτή που πήρε το τρίτο κατά σειρά εισιτήριο και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της θα διαβεί το κατώφλι της μεγάλης κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Α

Ο εκπληκτικός Φοίνικας Σαλμενίκου μπορεί να τερμάτισε στο 4ο πιο ψηλό σκαλί του βαθμολογικού πίνακα, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των μπαράζ να αρπάξει το τελευταίο εισιτήριο ανόδου και να αγωνιστεί και αυτός τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην ανώτερη κατηγορία του νομού μας, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Εξαιρετική παρουσία για τους νεοφώτιστους Ζήρια/ΤΑΔ’93, Φλόγα Ροδιάς και Κεραυνό 2016, που με τις εμφανίσεις τους έδειξαν σαν να αγωνίζονταν χρόνια στην κατηγορία.

Απόλλων Αιγίου και Καλάβρυτα με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, έμειναν μακριά από τις κορυφαίες θέσεις αλλά και από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Ακράτα και Αστέρας Τέμενης έσωσαν την παρτίδα λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, με την τελευταία να την σκαπουλάρει ακριβώς την τελευταία αγωνιστική.

Αργυρά και Θύελλας Αιγείρας ήσαν οι μεγάλες κερδισμένες από τα πλέϊ – άουτ, ενώ αντίθετα Αναγέννηση/Αίας και Αχιλλέας Καμαρών δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μοιραίο και έτσι επιστρέφουν στην Γ΄ Κατηγορία.

Πιο παραγωγική επίθεση αυτή της Α.Ε Δρεπάνου με ενεργητικό 79 τερμάτων (2,63) μ.ο. και πιο δύστοκη αυτή του Σκεπαστού με ενεργητικό μόλις 19 τερμάτων (0,63) μ.ο.

Καλύτερη άμυνα αυτή της Αναγέννηση Ψαθοπύργου με παθητικό μόλις 12 τερμάτων (0,40) μ.ο. και πιο ευάλωτη αυτή του Σκεπαστού με παθητικό 78 τερμάτων (2,60).

Αστέρας Τέμενης (9) και Φλόγα Ροδιάς (8) αναδείχθηκαν ομάδες των ισοπαλιών, ενώ ο Απόλλωνας Αιγίου είχε μόλις (2).

Περισσότερα γκολ εντός έδρας A.Ε Δρεπάνου (42) και λιγότερα εντός έδρας Σκεπαστό (10).

Περισσότερα γκολ εκτός έδρας A.Ε Δρεπάνου (35) και λιγότερα εκτός έδρας Αχιλλέας Καμαρών και Θύελλα Αιγείρας (7).

Λιγότερα γκολ παθητικό εντός έδρας Αναγέννηση Ψαθοπύργου (5), ενώ τα περισσότερα γκολ παθητικό εκτός έδρας η Αναγέννηση/Αίας (46).

Η Αναγέννηση Ψαθοπύργου και το Διακοπτό ήταν οι μοναδικές αήττητες εντός έδρας ομάδες του πρωταθλήματος.

Το Σκεπαστό ήταν η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με μόλις 4 ισοπαλίες και 26 ήττες.

O Αχιλλέας Καμαρών ήταν επίσης ομάδα χωρίς νίκη εκτός έδρας.

Απόλλων Αιγίου και Καλάβρυτα χωρίς ισοπαλία εντός έδρας, ενώ τα Αργυρά ήτα η μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία εκτός έδρας.

Ρεκόρ τερμάτων (9) στην αναμέτρηση Αχιλλέας Καμαρών – Φλόγα ροδιάς (3-6), και ακολούθησαν Αργυρά – Καλάβρυτα 4-4 και Κεραυνός 2016 – Σκεπαστό 6-2.

Γενικά στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν 675 (395 γηπεδούχοι, 280 φιλοξενούμενοι) τέρματα, δηλαδή 22,5 ανά αγωνιστική ή 2,81 ανά παιχνίδι.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ