Η ανασκόπηση της B΄ Ε.Π.Σ.Α.

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου ανήκει στο παρελθόν και το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Α. με την ομάδα που έκοψε πρώτη το νήμα του πρωταθλητισμού να είναι ο Κ. Δαβουρλής’92, ο οποίος επέστρεψε μετά από ένα σύντομο πέρασμα στην εν λόγω κατηγορία εκεί όπου και πάλι ανήκει πραγματικά.

Η ομάδα του Δημήτρη Ράπτη ήταν η πιο συνεπής σε σταθερότητα και σε διάρκεια και έδειξε από τα μέσα του Β΄ γύρου πως πολύ δύσκολα θα χάσει ένα από τα δύο εισιτήρια ανόδου.

Ο Αετός Πατρών του Ανδρέα Βακτριτζόγλου με ένα εντυπωσιακό φίνις όπου παρέμεινε αήττητος για 21 παιχνίδια (15 νίκες, 6 ισοπαλίες), επιστρέφει και πάλι στην κορυφαία κατηγορία μετά από 17 χρόνια!!!

Πολύ κοντά στο να κατακτήσουν την 2η προνομιούχο θέση βρέθηκαν τόσο η Ακράτα και αυτή με ένα εξαιρετικό φινάλε όπου παρέμεινε αήττητη για 16 παιχνίδια (11 νίκες, 5 ισοπαλίες) όσο και η Αναγέννηση Ψαθοπύργου, αλλά κάπου λίγο πριν το φινάλε έχασαν σημαντικούς βαθμούς και έμειναν μετεξεταστέοι για του χρόνου.

Εξαιρετική παρουσία και για τον νεοφώτιστο Φοίνικα Σαλμενίκου που έκανε στην κυριολεξία το παρθενικό του ταξίδι και τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αστέρας Τέμενης, Ποσειδώνας Πατρών και Πάτρα 2005 με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, έμειναν μακριά από τις κορυφαίες θέσεις αλλά και από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Το νεοφώτιστο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα τερμάτισαν σχεδόν στου δρόμου τα μισά, με το μεν πρώτο να έχει έναν πολύ καλό β΄ γύρο, ενώ τα δεύτερα  διατηρήθηκαν με σχετικά άνεση στην κατηγορία.

Ψηλαλώνια και Αετός Ρίου έσωσαν την παρτίδα λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, ενώ Αχιλλέας Καμαρών και Μέγας Δικέφαλος την σκαπούλαραν ακριβώς την τελευταία αγωνιστική.

Και τέλος Δόξα Ελαιώνα και Δρέπανο δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μοιραίο και έτσι επιστρέφουν στην Γ΄ Κατηγορία.

Πιο παραγωγική επίθεση αυτή του Κ. Δαβουρλή’92 με ενεργητικό 77 τερμάτων (2,57) μ.ο. και πιο δύστοκη αυτή της Δόξα Ελαιώνα με ενεργητικό 27 τερμάτων (0,90) μ.ο.

Καλύτερη άμυνα αυτή του Αετού Πατρών με παθητικό μόλις 16 τερμάτων (0,53) μ.ο. και πιο ευάλωτη αυτή του Δρεπάνου με παθητικό 90 τερμάτων (3,00).

Αετός Πατρών, Πάτρα 2005 και Μέγας Δικέφαλος (10) αναδείχθηκαν ομάδες των ισοπαλιών, ενώ ο πρωταθλητής Κ. Δαβουρλής’92 είχε (2) και το Διακοπτό (3).

Περισσότερα γκολ εντός έδρας Κ. Δαβουρλής’92  και Αετός Πατρών (42) και λιγότερα εντός έδρας Αχιλλέας Καμαρών (11).

Περισσότερα γκολ εκτός έδρας Κ. Δαβουρλής’92 (35) και λιγότερα εκτός έδρας Δρέπανο (8).

Λιγότερα γκολ παθητικό εντός έδρας Αετός Πατρών (9), ενώ τα περισσότερα γκολ παθητικό εκτός έδρας το Δρέπανο (43).

Ο Αετός Πατρών ήταν η μοναδική αήττητη εντός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος.

Το Δρέπανο ήταν η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη εκτός έδρας.

Ρεκόρ τερμάτων (9) στις αναμετρήσεις Κ. Δαβουρλής’92 – Δρέπανο (8-1), Ψηλαλώνια – Μέγας Δικέφαλος 6-3, Διακοπτό – Καλάβρυτα 4-5 και ακολούθησαν Αστέρας Τέμενης – Ψηλαλώνια 5-3, Αετός Πατρών – Αχιλλέας Καμαρών 8-0.

Γενικά στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν 746 τέρματα, δηλαδή 24,87 ανά αγωνιστική ή 3,11 ανά παιχνίδι.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ