Ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Α. και από τον Β΄ Όμιλο 5 ήσαν τελικά οι ομάδες που πήραν τα εισιτήρια ανόδου, αφού εκτός από την πρωταθλήτρια Δόξα Ελαιώνα, το 2ο Άνω Καστρίτσι, τον 3ο Κεραυνό Σελιανιτίκων, ήρθαν και οι Παναχαϊκός και Προοδευτική Πατρών μέσα από αγώνες μπαράζ να πάρουν δύο ακόμη εισιτήρια ανόδου.

Αντίθετα η Περιβόλα ήταν αυτή που έφθασε τόσο κοντά στο να πιεί νερό χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δροσιστεί και φυσικά έμεινε μετεξεταστέα για του χρόνου.

Η ΑΕΚ Πατρών προσπάθησε πολύ μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και κατάφερε τελικά να προλάβει το τρένο των μπαράζ, όμως επί της ουσίας φάνηκε ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Η Αρόη με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, έμεινε μακριά από τα πλέϊ – οφ , αλλά και μακριά από τα άδυτα του βαθμολογικού πίνακα, οπότε μάλλον διεκδικεί τον τίτλο της μικρομεσαίας.

Σπάρτακος και ΠΑΟΚ Πατρών φάνηκαν κυρίως λόγω βαθμολογικής συγκομιδής να αποτελούν τους πιο αδύναμους κρίκους του φετινού πρωταθλήματος.

Και τέλος ο Προζυμούλης Λύκοι Διακοπτού αγωνίστηκε μόλις σε 4 ματς πρωταθλήματος και από εκεί και ύστερα αποσύρθηκε μέχρι νεωτέρας.

Πιο παραγωγική επίθεση αυτή του Άνω Καστριτσίου με ενεργητικό 49 τερμάτων (2,45) μ.ο. και πιο δύστοκη αυτή του ΠΑΟΚ Πατρών με ενεργητικό 18 τερμάτων (0,90) μ.ο.

Καλύτερη άμυνα αυτή της Δόξας Ελαιώνα με παθητικό μόλις 4 τερμάτων (0,20) μ.ο. και πιο ευάλωτη αυτή του ΠΑΟΚ Πατρών με παθητικό 50 τερμάτων (2,50).

ΑΕΚ Πατρών (6) και Περιβόλα (5) αναδείχθηκαν ομάδες των ισοπαλιών, ενώ ο Σπάρτακος είχε μόλις μία.

Η πρωταθλήτρια Δόξα Ελαιώνα ήταν η μοναδική ομάδα που κράτησε αλώβητη την έδρα της.

Ρεκόρ τερμάτων (8) στην αναμέτρηση Άνω Καστρίτσι – Σπάρτακος (6-2) και ακολούθησαν Προζυμούλης Λύκοι Διακοπτού – Δόξα Ελαιώνα (0-7), ΠΑΟΚ Πατρών – Παναχαϊκός (1-6), Άνω Καστρίτσι – Περιβόλα (4-3), ΑΕΚ Πατρών – Κεραυνός Σελιανιτίκων (1-6).

Γενικά στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν 333 τέρματα (172 γηπεδούχοι, 161 φιλοξενούμενοι), δηλαδή 15,1 ανά αγωνιστική ή 3,03 ανά παιχνίδι.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ