Η ανασκόπηση της Γ΄ Ε.Π.Σ.Α.

 

Ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Α. και στον Δ΄ Όμιλο 6 ήσαν τελικά οι ομάδες που πήραν τα εισιτήρια ανόδου, αφού εκτός από τον πρωταθλήτρια Φλόγα Ροδιάς, την 2η Ζήρια/ΤΑΔ’93, τον 3ο Κεραυνό 2016, την 4η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου και το 5ο Σκεπαστό, ήρθε και η Θύελλα Αιγείρας μέσα από αγώνες μπαράζ (Ακάδημο 2-1, Δάφνη 5-1), να πάρει το 6ο και το τελευταίο εισιτήριο.

Αντίθετα η Αναγέννηση/Αίας ήταν αυτή που έφθασε τόσο κοντά στο να πιεί νερό χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δροσιστεί και φυσικά έμεινε μετεξεταστέα για του χρόνου.

Ο Άρης Κουνινάς προσπάθησε πολύ μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές να προλάβει το τρένο των μπαράζ, όμως δεν κατάφερε τελικά κάτι τέτοιο.

Ο Α.Ο. Αβύθου και το Άνω Καστρίτσι με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, έμειναν μακριά από την προνομιούχο πεντάδα, αλλά και μακριά από τα άδυτα του βαθμολογικού πίνακα, οπότε μάλλον διεκδικούν τον τίτλο των μικρομεσαίων.

Κεραυνός Σελιανιτίκων, Εθνικός Αιγίου και Προζυμούλης Λύκοι Διακοπτού φάνηκαν κυρίως λόγω βαθμολογικής συγκομιδής να αποτελούν τους πιο αδύναμους κρίκους του φετινού πρωταθλήματος.

Και τέλος ο Α.Ο. Δαφνών αγωνίστηκε μόλις σε 4 ματς πρωταθλήματος και από εκεί και ύστερα αποσύρθηκε μέχρι νεωτέρας.

Πιο παραγωγική επίθεση αυτή της Ζήριας/ΤΑΔ’93 με ενεργητικό 82 τερμάτων (3,15) μ.ο. και πιο δύστοκη αυτή του Προζυμούλη Λύκοι Διακοπτού με ενεργητικό 29 τερμάτων (1,11) μ.ο.

Καλύτερη άμυνα αυτή της Φλόγα Ροδιάς με παθητικό 21 τερμάτων (0,81) μ.ο. και πιο ευάλωτη αυτή του Προζυμούλη Λύκων Διακοπτού με παθητικό 85 τερμάτων (3,27).

Φλόγα Κάτω Καστριτσίου και Θύελλα Αιγείρας (6) αναδείχθηκαν ομάδες των ισοπαλιών, ενώ ο Άρης Κουνινάς δεν είχε ούτε μία για δείγμα.

Η πρωταθλήτρια Φλόγα Ροδιάς ήταν η μοναδική ομάδα που κράτησε αλώβητη την έδρα της.

Ρεκόρ τερμάτων (10) στις αναμετρήσεις Κεραυνός Σελιανιτίκων – Προζυμούλης Λύκοι Διακοπτού (5-5) και Άρης Κουνινάς – Α.Ο. Δαφνών 9-1 και ακολούθησαν Φλόγα Ροδιάς – Εθνικός Αιγίου (8-1), Α.Ο. Δαφνών – Αναγέννηση/Αίας 0-9, τερμάτων (10) στις αναμετρήσεις Κεραυνός Σελιανιτίκων – Φλόγα Ροδιάς 1-8.

Γενικά στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν 619 τέρματα, δηλαδή 23,8 ανά αγωνιστική ή 3,40 ανά παιχνίδι.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ