Διεφθαρμένο θεωρούν οι χορηγοί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντώνη Ρέλλα, την Τρίτη (22/11), σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης.

Επιπλέον, ο μεγαλομέτοχος του Παναιγιάλειου υποστήριξε ότι μεγάλη ευθύνη για τα προβλήματα της κατηγορίας έχει με τη στάση της και η Σούπερ Λίγκα.

«Είναι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων ετών στη Φούτμπολ Λιγκ. Χειρότερη περίοδος δεν υπήρξε ποτέ και δεν θυμάμαι άλλη τέτοια περίοδο», είπε αρχικά ο κ. Ρέλλας στον «Athletic Radio 104,2».

Αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα της κατηγορίας, σχολίασε: «Το μέλλον είναι δυσοίωνο αν δεν λυθούν κάποια πράγματα. Ο χώρος της Φούτμπολ Λιγκ είναι παρεξηγημένος. Είναι μια κατηγορία που δεν έχει την απόλυτη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.

Το ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο, έχουν ευθύνη και άλλοι παράγοντες. Πρώτος είναι η υποχρέωση της Σούπερ Λιγκ που από το 2011 έχει σταματήσει να αποδίδει τα χρήματα στη Φούτμπολ Λιγκ.

Επίσης, έρχονται χρήματα από τη ΦΙΦΑ και με την ανοχή της ΕΠΟ, τα χρήματα αυτά πάνε στην Σούπερ Λιγκ και είναι ένα σημαντικό ποσό που λείπει από τα ταμεία της Φούτμπολ Λιγκ.

Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι είναι το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα και με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα προκαλείται ασφυξία όπως οι χορηγοί και η τηλεόραση. Πάμε να ζητήσουμε χορηγίες και μας λένε «εσείς κονομάτε από το στοίχημα».

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν βρέθηκε λύση στο θέμα των τηλεοπτικών, επεσήμανε: «Έχουμε ευθύνες και εμείς, όμως το καλοκαίρι ήρθε ο κύριος Σφακιανάκης ήρθε με κάποια όνειρα και με κάποια σχέδια πιστεύοντας ότι θα κάνει κάποια επανεκκίνηση.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και φτάσαμε εδώ που είναι το… «και πέντε». Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε, γιατί υπήρχαν και κάποιες αντίθετες απόψεις που έλεγαν ότι έπρεπε να σταματήσει το πρωτάθλημα και εγώ είμαι αντίθετος».

Όσον αφορά στην παρουσία των παραγόντων του ΟΦΗ, τόνισε: «Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κύριος Πολεμαρχάκης που μπορούν να πείσουν τους συνομιλητές τους ότι αξίζει να επενδύσουν στη Φούτμπολ Λιγκ. Θα είναι καλό για το ποδόσφαιρο να βρίσκονται άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στην κατηγορία».

Αναφερόμενος στην επιστροφή του Σπύρου Καλογιάννη, εξήγησε: «Τα δύο τελευταία χρόνια ήμουν κοντά του και μπορώ να πω ότι ο κύριος Καλογιάννης είναι ένας έμπειρος παράγοντας. Γνωρίζει τα θέματα και αφού θέλει να βοηθήσει χωρίς να επιβαρυνθεί η Φούτμπολ Λιγκ, έχοντας ως γνώμονα την γνώση του.

Μέσα από τη θέση του ειδικού συμβούλου μπορεί να μας βοηθήσει. Και, μάλιστα, υπήρξε στήριξη στην πρόταση του Απόλλωνα και με αυτά τα κριτήρια είπαμε να βοηθήσει ο κύριος Καλογιάννης».

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν ομάδες μέσα στη χρονιά, ο κ. Ρέλλας απάντησε: «Είναι σίγουρα ορατός ο κίνδυνος για κάποιες ομάδες που μπορεί να μην αντέξουν. Εύχομαι να υπάρχει αλληλεγγύη και ομόνοια μέσα στο Δ.Σ. ώστε να βοηθήσουμε σε αυτό το κομμάτι και θα είναι το μεγάλο στοίχημα».

Πηγή:a-sports.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ