Αντίο με τον δικό του τρόπο είπε ο Αντώνης Ρέλλας. Ο κύκλος του στον Παναιγιάλειο έκλεισε από τη στιγμή που παραχώρησε τις μετοχές και την Τετάρτη (7/2) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για όσα πέρασε στην ομάδα αυτά τα χρόνια.

Ο πρώην πρόεδρος των «μελανόλευκων» ευχαρίστησε αρκετά πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε, είπε πως ήταν πιστός στρατιώτης της ομάδας που δεν δέχτηκε ποτέ καν αμοιβή, ενώ μίλησε ακόμη και για χυδαιότητες περί στημένων αγώνων.

«Ήταν Οκτώβριος του 2011 και η ομάδα ήταν υπό διάλυση. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, η ομάδα ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική και το καλοκαίρι ανέλαβα πρόεδρος της ΠΑΕ για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Δεν μετανιώνω γι’ αυτή μου την απόφαση, νιώθω υπερήφανος και προχωράω με το κεφάλι ψηλά», είπε και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Θανάση Σταθακόπουλο («άκουσε πολλά και άδικα, ίσως στο πρόσωπό του αντανακλούσε η εμπάθεια κάποιων προς εμένα»), Σωτήρη Παπαχριστόπουλο («τον θεωρώ δεύτερο πατέρα μου, χειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια άψογα τα οικονομικά της ΠΑΕ»), Πάνο Κουτρόπουλο («στάθηκε πραγματικός κέρβερος και έμεινε μόνος του μέχρι το τέλος μετά την υπόθεση Μορσέντι»), Δημήτρη Οικονομόπουλο, Μάριο Βαλαβάνη και φυσικά τον Νίκο Κυριαζόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ταπεινό και ανιδιοτελή.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα ήταν λίγο. Χωρίς τον Νίκο (διέθεσε ένα τεράστιο για την εποχή ποσό) δεν θα υπήρχε Παναιγιάλειος από τον Γενάρη του 2017», είπε ενώ ευχαρίστησε επίσης την ΠΕΣ και τους κ.κ. Σταυρόπουλο και Σωτηρόπουλο. Σημείωσε πως ένιωσε μεγάλη απογοήτευση όταν ο Δήμος απέστειλε πρόσφατα εξώδικο για οφειλή 4.000 ευρώ, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο την ομάδα αν φτάσει στο «χείλος του γκρεμού».

Ακόμη σημείωσε πως «πέρασαν πολλοί υποψήφιοι επενδυτές αλλά πάντα αποφάσιζα με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και όχι το δικό μου φυσικά. Όλοι τους, ήταν, για να το πω απλά… πανί με πανί, με εξαίρεση φυσικά τον Μορσέντι που ήταν ένας οικονομικός κολοσσός. Από τους καλοθελητές που δεν ήθελαν να ολοκληρωθεί η συμφωνία, χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιγιάλειο. Τον ευχαριστώ για την ανάσα ζωής που έδωσε στην ομάδα».

Προσέθεσε ότι «υπήρξα πιστός στρατιώτης της ομάδας. Δεν δέχθηκα ποτέ ούτε καν την αμοιβή που δικαιούταν όλοι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ στις συνεδριάσεις της Football League, που ήταν 110 ευρώ (για κάθε συνεδρίαση) για τις δαπάνες μετακίνησης. Γιατί αυτά τα χρήματα τα αφαιρούσε η Λίγκα από τις επιχορηγήσεις που έδινε στις ομάδες. Υπολογίστε λοιπόν έξι ολόκληρα χρόνια πόσες συνεδριάσεις έγιναν και για τι ποσό μιλάμε. Τα χρήματα αυτά έμειναν στην ομάδα.

Είμαι υπερήφανος που η πλειοψηφία των προέδρων των ΠΑΕ με πρότειναν για πρόεδρο της Ένωσης Β’ Εθνικής. Αυτό δείχνει την εκτίμηση που είχαν προς το πρόσωπό μου. Δεν δέχθηκα γιατί θα έπρεπε να ασχολούμαι 24 ώρες το 24ωρο μόνο με τη Λίγκα».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε: «Επειδή έχουν ακουστεί πολλά, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο Αντώνης Ρέλλας και όχι ο γαμπρός του. Απλά, οι μετοχές έχουν δοθεί ως ενέχυρο στο Νίκο Χριστοδουλόπουλο. Εγώ είχα όλες τις ευθύνες. Τον Ρέλλα θα κυνηγούσαν όλοι για ό,τι κι αν συνέβαινε. Ούτε τον γαμπρό μου, ούτε την ομάδα».

Επίσης, είπε ότι «συνεργάστηκα με 150 και πλέον ποδοσφαιριστές και όλοι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν τόσο για μένα όσο και με τη διοίκηση της ομάδας», ενώ συμπλήρωσε πως «ο Παναιγιάλειος άφησε στην οικονομία της πόλης όλα αυτά τα χρόνια 3 εκατ. ευρώ. Είναι υπολογισμένα κατά προσέγγιση φυσικά. Σε ενοίκια, προμηθευτές και στα καταστήματα. Τόσο σαν ομάδα, όσο και οι ποδοσφαιριστές και προπονητές ατομικά».

Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «χυδαιότητες όλα όσα λέγονται από κάποιους για στημένα παιχνίδια, ενώ υπάρχει πανηγυρικά απαλλαγή και στα αστικά και στα ποινικά δικαστήρια. Αρκετοί θα δώσουν λόγο και γι’ αυτό, αλλά και για ό,τι άλλο ψευδές, χυδαίο και συκοφαντικό λέγεται για μένα. Ανοχή τέλος. Πρόσφατα επισκέφτηκα τον εισαγγελέα και κάποιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Ευχαριστώ τους υγιείς φιλάθλους, όσο για τους συκοφάντες έχω να τους πω, ότι με έκαναν καλύτερο άνθρωπο με τη στάση τους και έμαθα να ξεχωρίζω κάποια πράγματα. Αλλά, ποιος άγιασε στον τόπο του που θα αποτελέσω εγώ εξαίρεση; Να συμπληρώσω ότι δύο άτομα με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν συγνώμη και αυτό ήταν κάτι που εκτίμησα, γιατί αποδείχθηκε ότι παρασύρθηκαν από τους καλοθελητές».

Δεν έλειψαν και τα καρφιά: «Θα αναφερθώ όμως ονομαστικά μόνο σε έναν από όσους με πολέμησαν, γιατί ήταν φανατικά εχθρός μου από την πρώτη μέρα που ανέλαβα. Δεν ήταν ανεξήγητο βέβαια γιατί μέντοράς του ήταν ο Παπαπέτρου. Αναφέρομαι στον Κώστα Κολοκυθά, που σημειωτέον δεν έχει πάρει ούτε μια μετοχή της ΠΑΕ. Και στην πρώτη δυσκολία δραπέτευσε για να μην αναλάβει ευθύνες στην διοίκηση Κουτρόπουλου, όταν είχα αποχωρήσει για κάποιο διάστημα.

Για τη νέα τάξη πραγμάτων σχολίασε: «Ο Αιγύπτιος φυσικά και είναι υπαρκτό πρόσωπο και έχει ήδη συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο και τον Νίκο Χριστοδουλόπουλο. Είναι μεγάλο οικονομικό μέγεθος. Έχει υπογραφεί προσύμφωνο και έρχεται Ελλάδα μέχρι τέλος της εβδομάδας. Στο προσύμφωνο δεν αναφέρεται κάτι για τις υπόλοιπες επενδύσεις του στη περιοχή. Αυτό δεν αφορά την ομάδα. Ελπίζω ότι η συμφωνία μας θα υλοποιηθεί. Διαφορετικά ο Παναιγιάλειος δεν θα έχει αύριο και θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Πάντως είμαι αισιόδοξος. Να σταθούμε όλοι δίπλα στη νέα διοίκηση».

Τέλος, είπε: «Τα χρέη του Ερασιτέχνη δεν είναι… καταστροφή όπως το παρουσιάζουν κάποιοι. Είναι 240.000 και με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις ξεπερνούν τις 350000, αλλά μπορεί να μπει στο πρόγραμμα που υπάρχει και να γίνει ρύθμιση με 2.000 το μήνα όπως έχουν κάνει κι άλλες ομάδες».

Ο Νίκος Κυριαζόπουλος στο τέλος της συνέντευξης είπε: «Δεν θέλω να πω πολλά, σήμερα είναι η βραδιά του Αντώνη. Ήθελα να παραμείνει, αλλά σέβομαι την επιλογή του. Εγώ περιμένω να έρθει ο Αιγύπτιος, να μιλήσω μαζί του και τότε θα αποφασίσω αν θα μείνω ή όχι. Δεν ζήτησα από κανέναν τα χρήματα που διέθεσα και ούτε θα το κάνω. Να βρεθεί λύση για την ομάδα θέλω. Δεν χρειάζεται να πούμε πόσα ακριβώς χρήματα έβαλα στην ομάδα. Αν η νέα διοίκηση βάλει τα μισά από αυτά θα βγει άνετα η χρονιά και το καλοκαίρι βλέπουμε. Επειδή κι εγώ ακούω πολλά, κανένας δεν μου έφαγε λεφτά. Να είστε σίγουροι ότι έχω τον έλεγχο και τη γνώση και ξέρω μέχρι ευρώ πού πήγαν τα χρήματα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ