Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε στην εκπομπή του Αλέξη Διγενή στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3 και αναφέρθηκε στην πορεία του Παναιγιάλειου στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο προπονητής των Αιγιωτών τόνισε ότι οι 37 βαθμοί είναι ασφάλεια παραμονής, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη πικρία που η ομάδα του δεν κέρδισε στην Καρδίτσα.
Συμπλήρωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί την νέα περίοδο, ενώ μίλησε και για την παρουσία του στην Νιόν στο σεμινάριο προπονητών.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3»:

Για τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Λαμία: «Είναι μία ομάδα που έχει πλούσιο ρόστερ, έχει δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση και είναι επίσης πάρα πολύ καλά παιδιά. Θεωρώ ότι Απόλλωνας είναι σίγουρα πια στη Superleague και η Λαμία υπό προϋποθέσεις, δηλαδή τα δύο επόμενα παιχνίδια της Λαμίας με τον Απόλλωνα και του ΟΦΗ με τον Άρη».

Για την Καλλιθέα: «Θεωρώ ότι όλα παίζονται μέχρι τελευταία στιγμή. Είναι έτσι δομημένο το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ που μπορούν να γίνουν πράγματα όχι λογικά έως τρελά. Έρχονται αποτελέσματα που ίσως δεν είναι λογικά, δεν μιλάω πονηρά αλλά για αγωνιστικά θέματα, και θα πρέπει λίγο να περιμένουμε. Η Καλλιθέα όμως πιστεύω ότι έχει το πιο δύσκολο έργο απ’ όλους».

Για τη σωτηρία του Παναιγιάλειου: «Νομίζω ότι οι 37 είναι οι βαθμοί ασφαλείας. Νομίζω ότι δεν πρόκειται κανείς να άλλος να τους φτάσει. Θα πρέπει σίγουρα να πάμε εκεί, βέβαια και όταν πάμε εκεί θα θέλουμε κάτι παραπάνω. Ο Παναιγιάλειος δεν ήταν για πολλά πράγματα, δεν ήταν για να κάνει την υπέρβαση φέτος, αλλά γιατί να μην πάρουμε κάτι που μας αξίζει και ίσως κάτι που δεν μας αξίζει».

Για το μέλλον του Παναιγιάλειου: «Το βασικό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχει μία σταθερότητα. Δηλαδή να ξέρει ένας ποδοσφαιριστής ότι θα έρθει και θα έχει τα χρήματα του, το σπίτι του, το φαγητό του, θα έρχεται στο γήπεδο να κάνει προπόνηση, κάτι που έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Νομίζω ότι σε αυτή την ομάδα υπάρχουν αρκετά παιδιά που μπορούν να βελτιωθούν και να γίνουν πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Άρα δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε τα πάντα, αλλά σίγουρα η ομάδα χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση».

Για τις φήμες που τον συνδέουν με τον πάγκο του Εργοτέλη: «Δεν έχω καμία επαφή με τον κ. Βρέντζο και τον Εργοτέλη. Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ κάναμε μία συμφωνία με τον Αντώνη τον Ρέλλα. Αν υπάρξει κάτι όπου θα είναι εξαιρετικό και παραπάνω κατηγορίας έχω το δικαίωμα να συζητήσω μαζί τους. Δεν έχω κάτι, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να σωθεί ο Παναιγιάλειος και να χτιστεί για την επόμενη χρονιά».

Για τα σεμινάρια προπονητικής στη Νιόν: «Ήταν πολύ σημαντική εβδομάδα, είδα πράγματα, είναι διαφορετικά εδώ διαφορετικά εκεί. Θεωρώ ότι οι Έλληνες προπονητές μπορούν να είναι καλύτεροι από τους ξένους, το είδα με τα μάτια μου, και στο γήπεδο και στη θεωρία. Πρέπει κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε ως προς τη συμπεριφορά μας. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει «φωνάζω στον ποδοσφαιριστή». Η πειθαρχία υπάρχει από μόνη της, πρέπει να μιλήσεις στην καρδιά και την ψυχή του ανθρώπου».

Για τον Φάμπιο Καπέλο: «Είναι ένας προπονητής που μου έδωσε να καταλάβω ότι είναι ένας σκληρός άνθρωπος με τρομερή πειθαρχία και χωρίς πολλά λόγια».

Για τις ομάδες που πιθανότατα θα είναι του χρόνου στη Β’ Εθνική: «Έρχονται μεγάλα ονόματα στο πρωτάθλημα και ίσως για μερικά από αυτά  η Φούτμπολ Λιγκ να είναι… μικρή. Θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ