Τον Οκτώβρη ξεκινά η Β’ Εθνική, αν και ο Σφακιανάκης δεν θέλησε να το πει ξεκάθαρα σε μια μαραθώνια, αλλά χωρίς ουσία συνέντευξη Τύπου * Ζητά παράταση για τις κάμερες * Μόνο οι 8 από τους 18 είναι εντάξει * Tι είπε για Κοντονή, τηλεοπτικά.

Αν ο μόνος στόχος της έκτακτης συνέντευξης Τύπου του Στέλιου Σφακιανάκη ήταν να μαζευτούν περισσότεροι από τους συνηθισμένους (δύο – τρεις) δημοσιογράφους, που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Ένωσης Β’ Εθνικής, τότε υπάρχει μια δικαιολογία, γιατί εμφανίστηκαν σχεδόν δεκαπέντε! Διαφορετικά… άνθρακας ο θησαυρός.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής «ταλαιπώρησε» απλά τους εκπροσώπους των ΜΜΕ την Τετάρτη (14/9), καθώς επί μιάμιση ώρα ουσιαστικές – σαφείς απαντήσεις για τα «καυτά» ζητήματα της δεύτερης κατηγορίας δεν δόθηκαν. Κοινώς, σοφότεροι δεν γίναμε και μοιραία αυτό αντανακλά και στους αναγνώστες και θεατές, αφού το a-sports.gr σας παρέχει τη δυνατότητα να δείτε τα κυριότερα απ’ όσα ειπώθηκαν σε ένα βίντεο σχεδόν 60 λεπτών.

Φανταστείτε δηλαδή, ότι ακόμα και το πιο σημαντικό, ως προς το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, προκύπτει… συμπερασματικά.

Δια της πλαγίου οδού επιβεβαιώνεται ότι η σέντρα θα δοθεί τον Οκτώβρη, αν και ο Σφακιανάκης δεν θέλησε να πει ξεκάθαρα ούτε αυτό!

«Το πρώτο θέμα που πραγματευόμαστε είναι γιατί το πρωτάθλημα δεν ξεκινά…», είπε στο ξεκίνημα της μαραθώνιας ομιλίας του στη φρουρούμενη (και καλά έπραξε σε αυτό) από μια διμοιρία των ΜΑΤ στην είσοδο των γραφείων της διοργανώτριας στην οδό Θεμιστοκλέους μετά τη δολοφονική επίθεση των κρανοφόρων στην κλήρωση.

Αργότερα όμως, απέφυγε να παραδεχθεί το αυτονόητο ότι δεν μπορεί να αρχίσει η Β’ Εθνική στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, υποστηρίζοντας ότι αν λυθεί το πρόβλημα με τις κάμερες και κλείσει άμεσα η τηλεοπτική στέγη του πρωταθλήματος η σέντρα δεν θα έχει καθυστέρηση!

Ανεξάρτητα, όμως, από το… παιχνίδι των λέξεων -που ο έμπειρος Χανιώτης παράγοντας γνωρίζει να το διαχειρίζεται άριστα-, όσοι είχαν προσδοκίες ότι θα ειπωθούν πράματα και θάματα έμειναν με την… προσμονή.

Εξάλλου, ο Σφακιανάκης έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να εμφανιστεί μέχρι και… ανεξάρτητος ως προς τις προτιμήσεις του εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ!

Χαρακτηριστικά είπε ότι θα ορίσει δημόσια έναν αντίκλητο, που θα εκπροσωπήσει τον ίδιο στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας στις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά, αλλά για τους άλλους δύο εκπροσώπους της Ένωσης Β’ Εθνικής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει ακόμα και μυστική ψηφοφορία για να μην έχουν… άγχος οι ομάδες να φανερώσουν σε ανοιχτή διαδικασία αν είναι με την παράταξη Γκιρτζίκη ή τους αντιπολιτευόμενους και αυτοαποκαλούμενους «εξυγιαντές» της ποδοσφαιρικής τρόικας με μπροστινό – υποψήφιο πρόεδρο τον Βαγγέλη Γραμμένο!

Από εκεί και πέρα, απέφυγε να πει οτιδήποτε περί του υπαρκτού σχεδίου ανατροπής του (εκτός και αν ανησυχώντας ιδιαιτέρως επέλεξε να υπνωτίσει τα πλήθη για να μην έχει προβλήματα εσωτερικής φύσεως στη διοργανώτρια), με αφορμή τη στάση της ΕΕΑ για τις κάμερες, δηλαδή της Επιτροπής που ορίζει ο Σταύρος Κοντονής…

Κάθε άλλο μάλιστα… Ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, λίγες ημέρες μετά την βράβευση Γκιρτζίκη και δεχόμενος εμπράκτως την δυσαρέσκεια του υφυπουργείου Αθλητισμού, εμφανίστηκε ηπιότερος από ποτέ προς την πολιτική ηγεσία των σπορ!

Ο Σφακιανάκης είπε ότι δεν έχει απολύτως τίποτα προσωπικά με τον Κοντονή, αλλά διαφωνεί με την πολιτική αντίληψη του τελευταίου, αλλά και με το πώς αντιλαμβάνεται το «αυτοδιοίκητο», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει το ποδόσφαιρο να επιστρέψει σε εποχές, που ένας υπουργός ,βάσει ενός νομοθετήματος, είχε τη δυνατότητα να ορίζει μέχρι και την έδρα ενός αγώνα!

«Δεν είναι αυτοσκοπός η θέση μου ως πρόεδρου της Φούτμπολ Λιγκ ή να μείνω για 15 χρόνια, αν το όνειρο μου γκρεμιστεί θα φύγω…», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Ο ισχυρός άνδρας του διοικητικού φορέα της δεύτερης κατηγορίας έκανε δημόσια έκκληση για να δοθεί χρόνος – παράταση από την ΕΕΑ (δηλαδή τον Κοντονή) για το θέμα της τοποθέτησης καμερών στα γήπεδα, παραδεχόμενος ότι αρχικά το έκανε με λάθος τρόπο, ζητώντας προθεσμία ενός έτους, όπως είχε συμβεί με τη Σούπερ Λίγκα πέρσι.

«Δεν είμαι θιασώτης της παράτασης. Να μπουν οι κάμερες, αλλά να έχουμε δύο – τρεις μήνες. Και θεωρώ ότι το πρώτο μου έγγραφο ήταν λάθος, που ζητούσα ένα χρόνο. Η πρόθεση μου είναι να μπουν κάμερες, αλλά σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Να ζητήσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα λίγων ημερών ή μηνών για να κάνουμε με μια εβδομάδα καθυστέρηση την έναρξη. Να κάνουμε όμως, ένα έγγραφο και το θεωρώ εύλογο…», είπε χαρακτηριστικά, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό ακόμα και αυτό δεν ήταν κατασταλαγμένο, αλλά στο στάδιο της επεξεργασίας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι μόνο οι 8 (Άρης, Καλλονή, Πανθρακικός, Απόλλων Σμύρνης, Κισσαμικός, Χανιά, ΟΦΗ και επί της ουσίας και τα Τρίκαλα) από τις 18 ομάδες της Β’ Εθνικής είναι εντάξει από πλευράς καμερών, ενώ διευκρινίστηκε ότι ο νόμος δεν υποχρεώνει τη Β’ Εθνική και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο με την επισήμανση όμως, ότι έτσι δεν υπάρχει σωστή εποπτεία!

Για τα τηλεοπτικά, είπε ότι είναι κοντά και τίποτα παραπάνω (μιλά με τη NOVA), ωστόσο, υπογράμμισε ότι αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θέλουν κάποιες ημέρες μέχρι να έρθει η συμφωνία και εν τέλει η υπογραφή της σύμβασης, η οποία θα επικυρωθεί από το Δ.Σ.

Ακόμα ο Σφακιανάκης, επανέλαβε -ξανά- τα περί πρακτικής εφαρμογής της μελέτης του καθηγητή Πανούση για τη βία και της συγκρότησης ειδικής επιτροπής μελέτης για τα ύποπτα ματς, πέρα και ανεξάρτητα από τις Πειθαρχικές Επιτροπές για να μην σέρνεται επί μήνες εις βάρος των ομάδων ότι κάποιο ματς είναι «στημένο» …

Τέλος, στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο Σφακιανάκης αποκάλεσε αρκετές φορές τους δημοσιογράφους «φίλους και συνοδοιπόρους». Παράλληλα προανήγγειλε τη σύσταση επιτροπής, που θα εκδίδει περιοδικό με πέντε θεματικές ενότητες (κάτι που υπήρχε και παλιότερα επί Βίκτωρα Μητρόπουλου και όχι μόνο…), ενώ ήθελε να μοιράσει ως δώρο σε όλους μία ποιοτική συλλογή, με αφορμή την επάνοδο του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, γιατί δεν γνωρίζει πόσο θα έχει θεσμικό ρόλο!

* Τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν εκπρόσωποι του ΟΦΗ και των Χανίων, ενώ παραβρέθηκε και ο β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής Άρης Λυχναράς εκ μέρους του Κισσαμικού.

Δίπλα στον Σφακιανάκη καθόταν ο ειδικός σύμβουλος και υπεύθυνος εσωτερικού οργανογράμματος της διοργανώτριας Μάρκος Καλούδης, αλλά και η υπεύθυνη μάρκετινγκ Μαρία Ντόλκου.

Πηγή:a-sports.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ