Φως στο τούνελ του διοικητικού προβλήματος και του κινδύνου να μη κατέβει στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, φαίνεται να βρίσκεται στον ιστορικό Παναιγιάλειο, με την «έξυπνη λύση» της διοίκησης Πρωτοδικείου.

Τις τελευταίες ημέρες και μετά την άκαρπη της περασμένης εβδομάδας γενική συνέλευση και την μη ύπαρξη ενδιαφέρον από πλευράς παραγόντων για την εμπλοκή τους στη μελανόλευκη ομάδα και με την αναμονή της επίσημης πρότασης της Θύελλας Αιγίου, για την συγχώνευση-συνεργασία των 2 συλλόγων, έγιναν πολλές επαφές από παράγοντες που έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα δρώμενα του συλλόγου, ώστε να βρεθεί η λύση στο διοικητικό αδιέξοδο, χωρίς να έχει στο λαιμό του ο νέος πρόεδρος που θα ηγηθεί της αναγέννησης της ομάδας την ασφυξία της οικονομικής θηλιάς των 375.00€  του χρέους προς το ΙΚΑ.

Η μοναδική λύση πλέον που έχουν στα χέρια τους οι παράγοντες που θέλουν να συνεχίσουν την πορεία της ομάδας μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ονομάζεται  ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ.

Πρακτικά  σημαίνει, όταν μια εκλεγμένη διοίκηση με θητεία 2 ή περισσοτέρων ετών δεν έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη θητεία της για διαφόρους λόγους,  μέλος του σωματείου που είναι ταμειακώς εντάξει, καταθέτει  (διαβάστε εδώ την αίτηση υπόδειγμα)μαζί με τα ονόματα που ο ίδιος προτείνει για να αναλάβουν τη διοίκηση  και το πρωτοδικείο  διορίζει  το νέο δ.σ. με χρονική θητεία, ίση με το υπόλοιπο της εκλεγμένης διοίκησης.

Το θετικό σε αυτή την προσωρινή διοίκηση είναι ότι δεν έχει καμία οικονομική άρα και απέναντι στο νόμο  υποχρέωση ο πρόεδρος  σε οποιοδήποτε οικονομικό άνοιγμα υπάρχει από παλιές διοικήσεις.

Ουσιαστικά οι 375.000€ «παγώνουν» μέχρι να βρεθεί στο μέλλον μια νέα εκλεγμένη διοίκηση.

Το μυστικό όμως που για τα επόμενα 2 ίσως και παραπάνω χρόνια  αποτελέσει το κρυφό χαρτί του Παναιγιαλείου για την επιστροφή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και  των άλλων ερασιτεχνικών ομάδων κρύβεται, στο ότι μετά την λήξη της θητείας του  το διορισμένο δ.σ. έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει για τουλάχιστον άλλες 2 φορές ή να έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια  από το διορισμό του στην ομάδα χωρίς να το «ακουμπά» το χρέος προς το ΙΚΑ. 

 Συγκεκριμένα το άρθρο 5 για τα αθλητικά σωματεία και η παράγραφος 10 αναφέρουν τα έξης:

« Εφόσον σε Αθλητικό Σωματείο υπάρχει διορισμένη από Δικαστήριο διοίκηση αντί για εκλεγμένο Δ.Σ., εφόσον συμπληρωθούν τρεις συνεχόμενες φορές διορισμού διοίκησης από Δικαστήριο είτε συμπληρωθεί χρονικό διάστημα άνω της διετίας με διορισμένη από Δικαστήριο διοίκηση, η επόμενη διοριζόμενη από Δικαστήριο διοίκηση απαρτίζεται αποκλειστικά από πρόσωπα τα οποία υποδεικνύει ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός. Κάθε αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης επιδίδεται υποχρεωτικά και στον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό, προ ενός τουλάχιστον μηνός, άλλως απορρίπτεται ως απαράδεκτη».

Με αυτές πλέον τις προϋποθέσεις την Πέμπτη το απόγευμα στις 7:00  στο Εργατικό Κέντρο περιμένουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ την εκλογή του νέου δ.σ. και φυσικά και την επίσημη πρόταση της Θύελλας Αιγίου.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ