Τελικά ο Παναιγιάλειος γνώρισε πολύ βαριά ήττα από την Σπάρτη με 0-4, «προσγειώνοντας» απότομα ακόμα και τους πιο αισιόδοξους φιλάθλους του, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.

Ο νέος Παναιγιάλειος δεν είναι καθόλου έτοιμος και το… απέδειξε χθες, όπου αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που έκανε τα… βασικά του ποδοσφαίρου, διασύρθηκε, δημιουργώντας μόνο μία ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι.

Αλλά αλήθεια τώρα; Τι περιμέναμε εμείς από αυτό το ματς; Ποιος από εμάς περίμενε να δει έναν Παναιγιάλειο διαφορετικό από αυτόν που εμφανίστηκε στο γήπεδο του Αγρινίου;

Φυσικά θα μου πείτε ότι περιμένατε από την ομάδα  κάποια αντίδραση, κάποια καλά στοιχεία, τουλάχιστον να μην υποστεί μία τόσο βαριά ήττα. Σωστά… Και εγώ, στην χειρότερη των περιπτώσεων το ίδιο περίμενα.

Αλλά επειδή δεν μου αρέσει η καταστροφολογία, θα σας πω ότι δεν φταίει η ομάδα για το χθεσινό αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι ποδοσφαιριστές και ο νέος τεχνικός, Λεωνίδας Βόκολος.

Αυτό που φταίει, είναι η καθυστέρηση στην… αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώς, που για ακόμα ένα καλοκαίρι έγινε ένας απίστευτος ¨βραχνάς¨… επιβίωσης. Γιατί θα ήταν πολύ διαφορετικά εάν ο Παναιγιάλειος είχε βρει το… δρόμο του από τον Ιούλιο και είχε αρχίσει από νωρίς την προετοιμασία του αλλά και ολοκληρώσει το ρόστερ του.

Αν’ αυτού, η ιστορική μας ομάδα… βολόδερνε, χωρίς να ξέρουμε αν τελικά θα παίξουμε στη Β΄Εθνική ή θα καταλήξουμε να αγωνιζόμαστε στο ερασιτεχνικό. Και να θυμίσω ότι πολύ μιλούσανε για το ότι… καλύτερα στο τοπικό, παρά με κάποιους ανθρώπους στη διοίκηση που είναι ανεπιθύμητοι!!!

Έστω λοιπόν και στο… παρά ένα, η λύση βρέθηκε και μάλιστα δείχνει να είναι πάρα πολύ καλή. Το ρόστερ της ομάδας εμπλουτίστηκε με παίκτες  που διαθέτουν ποιότητα, όπως οι Καζναφέρης, Κατίδης, Κρητικός, Τσιλιγγίρης, Ναγιάρ, Πατινιώτης, Μπούζας , Μωυσίδης ενώ μαζί τους ήρθαν παίκτες νέοι σε ηλικία, που θα είναι άδικο να τους κρίνουμε από ένα και μόνο παιχνίδι. Δεν νομίζω, για να λέμε και την αλήθεια, ότι πέρυσι είχαμε τέτοιους ποδοσφαιριστές και μάλιστα σε τέτοιον… αριθμό.

Όμως, αυτή η ομάδα θέλει χρόνο για γίνει ένα δυνατό σύνολο. Σκεφτείτε μόνο ότι οι «μελανόλευκοι» είχαν δώσει έως τώρα δύο φιλικά-προπονητικού χαρακτήρα με την Θύελλα Αιγίου και ένα ακόμα με τον ΠΑΟ Βάρδας. Στα δύο πρώτα ματς, δεν είχε καν συμπληρωθεί το ρόστερ (στο πρώτο ματς έπαιξαν μόνο παιδιά από τη Κ-20) ενώ στο παιχνίδι με τη Βάρδα, καλά-καλά δεν ήξερε ο ένας παίκτης το όνομα του άλλου.

Μην υπάρχει λοιπόν καταστροφολογία, δεν χρειάζεται. Μπορεί αυτή η ήττα να μας πόνεσε και μάλιστα μαζί αλλά καλύτερα που ήρθε τώρα. Αλήθεια, πιστεύετε ότι στο πρωτάθλημα θα χάσουμε εύκολα από τη Σπάρτη; Όταν θα είμαστε έτοιμοι;

Καλός… οδηγός είναι η περυσινή χρονιά. Θυμηθείτε τον Παναιγιάλειο των πρώτων αγωνιστικών και πείτε μου αν είχε σχέση με τον Παναιγιάλειο του δευτέρου γύρου, που πέρασε με νίκη από την Λάρισα;

Ηρεμία λοιπόν… Ηρεμία και στήριξη γιατί καλό γεννιέται στην ομάδα. Το μόνο καλό πάντως στην όλη υπόθεση, είναι ότι οι «μελανόλευκοι» θα έχουν χρόνο για να παρουσιαστούν καλύτεροι, αφού το πρωτάθλημα όπως πάει θα αργήσει να ξεκινήσει.

ΥΓ: Μία πόλη-Μία ομάδα-Μία ιστορία

Μελανόλευκος Γκολτζής!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ