Το Αίγιο εκπροσωπήθηκε από τον Αθηνόδωρο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Επτά αθλητές του Συλλόγου μας συμμετείχαν σε δέκα αγωνίσματα. Αν και οι αθλητές μας δεν έχουν ως κύριο στόχο τον Κλειστό Στίβο, αλλά τους αγώνες του ανοικτού Στίβου το καλοκαίρι, εντυπωσίασαν με το «πέρασμα» τους από αυτούς τους αγώνες. Ο πολύ θετικός απολογισμός περιλαμβάνει 8 συμμετοχές σε τελικούς αγωνισμάτων, μια πέμπτη θέση και –κυρίως- 6 νέα ατομικά ρεκόρ.

Ο Σπύρος Ιατρόπουλος σχεδόν άγγιξε το μετάλλιο στα 1.500μ Ανδρών και με χρόνο 4.08.93 τερμάτισε τελικά στην 5η θέση. Την επόμενη ημέρα στα 3.000 μέτρα , εμφανώς κουρασμένος, τερμάτισε σε χρόνο 9.26.33, μακριά από το ατομικό του ρεκόρ. Η Άννα Ιατροπούλου έδειξε πως ήδη στα μέσα της χρονιάς, βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση καθώς μέσα σε δύο  μέρες έτρεξε σε 3 κούρσες, βρέθηκε σε δύο τελικούς και πραγματοποίησε δύο ατομικά ρεκόρ . Το Σάββατο στον τελικό των 1500 μέτρων τερμάτισε 11η κάνοντας ατομικό ρεκόρ με χρόνο 5.01.08. Την Κυριακή το πρωί στον προκριματικό των 800μ κατατάχθηκε 3η με χρόνο 2.19.88 που επίσης αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Το απόγευμα της Κυριακής στον τελικό των 800μ , έχοντας ήδη δύο αγώνες στα πόδια της , κατατάχθηκε 10η με χρόνο 2.32.43. Ο Δημήτρης Γκραικιώτης στον τελικό των 1500 μέτρων ήταν 9ος με χρόνο 4.10.72, ενώ την επόμενη μέρα στο αγώνισμα των 3000 μέτρων πραγματοποίησε ατομικό ρεκόρ τερματίζοντας σε χρόνο 9.07.23. Στο ίδιο αγώνισμα ατομικά ρεκόρ πέτυχαν και άλλα 2 αθλητές του Συλλόγου μας . Ο Δεκαεξάχρονος Στυλιανός Κατσούλης βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ τερματίζοντας σε χρόνο 9.37.65, ενώ αντίστοιχα, νέο ατομικό ρεκόρ είναι και το 9.46.72 για τον Μάριο Τσερεντζούλια. Ο Γιώργος Ιατρόπουλος σε μια ακόμη παρουσία του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου για λίγο δεν πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος της Σφαιροβολίας και κατέλαβε τελικά την 15η θέση. Η επίδοση του , 14.09 αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ στον Κλειστό Στίβο. Για όλους τους άλλους αθλητές μας τα ατομικά ρεκόρ που πέτυχαν είναι κλειστού αλλά και ανοιχού στίβου. Τέλος, η Κυριακή Δημητρίου, προερχόμενη από έναν μικροτραυματισμό, αποφάσισε να συνδυάσει την επάνοδο της στις προπονήσεις με την συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Κλειστού Στίβου στην χώρα μας. Η παρουσία της αποτέλεσε καθαρά ένα τεστ για την εξακρίβωση της τρέχουσας αγωνιστικής και προπονητικής κατάστασης.  Η αθλήτρια μας των 400 μέτρων με εμπόδια συμμετείχε στον προκριματικό των 400 μέτρων όπου τερμάτισε σε χρόνο 63.87 καταλαμβάνοντας την 27η θέση. Η επίδοση της δείχνει ότι με την κατάλληλη δουλειά και προσπάθεια θα καταφέρει να έχει μέχρι το καλοκαίρι την προσδοκώμενη βελτίωση για να πρωταγωνιστήσει και φέτος στο αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια.

Η επόμενη αγωνιστική παρουσία για το Σύλλογό μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου στα Τρίκαλα, όπου με 10 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο έδαφος.

Πηγή:athinodoros.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ