Τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδία  βόλλεϊ. Σύμφωνα με την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος οι 2 ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Volley League (Α1 Εθνική) και οι 8 ομάδες από τη Α2 που θα καταλάβουν τις θέσεις 2- 5 σε κάθε όμιλο, θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά (2020-2021) στη νέα κατηγορία που θα ονομάζεται Pre League.

Ένας όμιλος 10 ομάδες . Οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Για τη δημιουργία του νέου πρωταθλήματος ανάμεσα στην Α1 και την Α2  θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή από την Α2 τουλάχιστον 8 ομάδες. Αν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2-5 αρνηθούν τότε το δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι υπόλοιπες ομάδες σύμφωνα πάντα με την βαθμολογική τους θέση.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι για την αναπλήρωση της ομάδας (που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά δεν θα θελήσουν να αγωνιστούν) θα λαμβάνεται υπ’ όψιν ο όμιλος που ανήκει γεωγραφικά η ομάδα η ομάδα που θα αναπληρωθεί και αν αρνηθούν όλες οι ομάδες του ίδιου ομίλου, τότε το δικαίωμα συμμετοχής θα μεταφερθεί στον άλλο όμιλο.

Για να γίνει κατανοητό  αν Α.Ο. Αιγιαλέων τερματίσει σε μια από τις θέσεις 2-5 και δεν θελήσει να αγωνιστεί στην Pre League, τότε μπορεί να τον αντικαταστήσει μια από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Αν και σε αυτή τη περίπτωση καμία ομάδα δεν δεχτεί τότε μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μια ομάδα του Βορείου Ομίλου.  

Ακύρωση της Pre League.

Στη προκήρυξη αναφέρεται ότι αν τελικά δεν δημιουργηθεί όμιλος με 10 ομάδες τότε το πρωτάθλημα δεν διεξαχθεί και οι ομάδες θα αγωνιστούν κανονικά στην Α2 με 2 ομίλους των 12 ομάδων.

Α.Ο. Αιγιαλέων: Λέει ΝΑΙ στη νέα κατηγορία.

Στην αιγιώτικη ομάδα πάντως η δημιουργία της νέας κατηγορίας, μόνο θετική βρίσκουν τη διοίκηση του συλλόγου,  με τον πρόεδρο κύριο Νίκο Ηλιόπουλο να δηλώνει στο Aigio All Sports, ότι αν δεν τα καταφέρουμε αγωνιστικά και μας δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούμε σε τυχόν άρνηση ομάδων θα δεχτούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

 Όχι στην απόκτηση ξένου παίκτη.

Από το φετινό πρωτάθλημα οι ομάδες της Α2 έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται έχοντας στο ρόστερ τους και ένα ξένο αθλητή. Ο πρόεδρος της αιγιώτικης ομάδας ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει σε τέτοια κίνηση καθώς τα έξοδα που απαιτούνται εκτός από τη μεταγραφή του αθλητή, θα πρέπει να καταβληθούν στην ομοσπονδία και ένα μεγάλο ποσό (παράβολο και εγγυητική επιταγή σε περίπτωση μη πληρωμής του αθλητή από την ομάδα που θα αγωνιζεται).   

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ