Ιδρύθηκε το 2013 και πριν λίγες ημέρες πανηγύρισε την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδό του στην Α2 Εθνική βόλεϊ ανδρών. Για τον ΑΟ Αιγιαλέων ο λόγος τα λιοντάρια του Αιγίου, όπως εξηγεί ο Ανδρέας Αδαμόπουλος, εκ των ιδρυτών του Συλλόγου παίκτης έως πέρυσι, προπονητής φέτος.
«Είμαστε μια παρέα φίλων που μας αρέσει το βόλεϊ, είχαμε παρελθόν στο χώρο του φιλέ και αποφασίσουμε πριν τέσσερα χρόνια να προχωρήσουμε στην ίδρυση Συλλόγου για να κάνουμε το χόμπι μας» τόνισε ο Ανδρέας Αδαμόπουλος, Αιγιώτης στην καταγωγή αλλά μεγαλωμένος στην Πάτρα με θητεία ως παίκτης σε Ολυμπιάδα, Ερμή, Απόλλωνα, Κόροιβο και πρόσθεσε: «Απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, η Α2 Εθνική είναι Κατηγορία με απαιτήσεις αλλά δεν πρόκειται να μας αλλάξει τη φιλοσοφία. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες ποιοτικές προσθήκες υπό την προϋπόθεση τα παιδιά που θα έρθουν θα προσαρμοστούν στην δική μας φιλοσοφία και όχι εμείς στη δική τους».
-Η ονομασία ΑΟ Αιγιαλέων, πώς προέκυψε;
«Είναι λογοπαίγνιο. Από το Αίγιο και τη λέξη λέων. Από τη σύμπηξη προέκυψε Αιγιαλέων, τα λιοντάρια του Αιγίου δηλαδή».
Διοίκηση και ιδρυτές
Πρόεδρος στον ΑΟ Αιγιαλέοντα είναι ο Νίκος Ηλιόπουλος, εκ των ιδρυτών του Συλλόγου, παλιός παίκτης της ΕΦ Αιγίου και του Κεραυνός Αιγίου, μαζί με τον Ανδρέα Αδαμόπουλο, τον Γιάννη Λουτσόπουλο με θητεία στην ΕΦ Αιγίου και την Νικολέτα Βλάχου, που παλαιότερα αγωνίστηκε στη Δόξα Αιγίου.
Έχει 100 παιδιά στις υποδομές
Ο ΑΟ Αιγιαλέων είναι σημείο αναφοράς για το βόλεϊ της Αιγιάλειας. Συνολικά έχει 100 παιδιά στα τμήματα υποδομής. Μάλιστα λειτουργεί σε Αίγιο και Καμάρες. Στο Αίγιο υπεύθυνος προπονητής είναι ο Ανδρέας Αδαμόπουλος και στις Καμάρες ο Βασίλης Αναστασόπουλος.
Ομάδα με μεγάλη εμπειρία
Ο ΑΟ Αιγιαλέων είναι ομάδα που έχει στο ρόστερ της παίκτες με μεγάλη εμπειρία και θητεία σε μεγαλύτερες Εθνικές Κατηγορίες, από την Β’ Εθνική στην οποία συμμετείχε μέχρι και φέτος. Μάλιστα αρκετοί από τους παίκτες προέρχονται από την Πάτρα και έχουν κοινή πορεία. Όμως το βασικότερο είναι ότι πρόκειται για μια πολύ καλή παρέα. Αναλυτικά το ρόστερ: Γιώργος Χασάπης, πασαδόρος με θητεία σε Απόλλωνα, Ερμή, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, παραδόρος με θητεία σε ΕΑΠ, Κόροιβο, Απόλλωνα, Χρήστος Κορομπόκης πασαδόρος, από τον ΓΣ Αργους είναι φοιτητής στην Πάτρα, Γιώργος Πελεκούδας διαγώνιος, με θητεία σε Απόλλωνα, Ολυμπιάδα, Τάκης Πανταζόπουλος, διαγώνιος με θητεία σε Ολυμπιάδα, Απόλλωνα, Νίκος Πάτσης, διαγώνιος, από την Βάρη, εργαζόταν στο Αίγιο διέκοψε στα μέσα της χρονιάς, Σάκης Μαμάσης, ακραίος, με θητεία σε Ολυμπιάδα, Ερμή, Εμράχ Σούρτσε, ακραίος, φοιτητής από Κομοτηνή με θητεία σε Παναχαϊκή, Ομόνοια Ναυπάκτου, Αλέξης Μητρογιάννης, ακραίος με θητεία σε Κόροιβο, Απόλλωνα, Βασίλης Αναστασόπουλος, λίμπερο με θητεία σε Απόλλωνα, Ολυμπιάδα, Ερμή, Κώστας Σταθόπουλος λίμπερο, με θητεία στην Ολυμπιάδα, Δήμος Θανάσουλας κεντρικός, με θητεία σε Απόλλωνα, Ολυμπιάδα, Κόροιβο, Ανδρέας Παπασταθόπουλος, κεντρικός από τη Δόξα Αιγίου, Γιάννης Λουτσόπουλος κεντρικός από τη Δόξα Αιγίου, Φάνης Μιχαήλ, κεντρικός από την Ομόνοια Ναυπάκτου, Νάσος Κοσκινάς κεντρικός από την Ομόνοια Ναυπάκτου.
Πηγή:pelop.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ