Ανοίγουν τα γήπεδα για τις ακαδημίες…

Στις 10 Μαΐου φαίνεται πως “κλείδωσε” η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία και μαζί τους και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Η υφυπουργός παιδείας, η Νίκη Κεραμέως έδωσε την ημερομηνία για τα σχολεία και ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης απατώντας σε ερώτημα που αφορούσε τις ακαδημίες όλων των αθλημάτων δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολό του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια».

Η χθσινή συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή και  παρουσιάστηκαν αναλυτικά, με υποστηρικτικούς πίνακες και στοιχεία, τα αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

•      Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.

•      Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

•      Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους  για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ  και τις στρατιωτικές σχολές.

•      Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου,  δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου

•      Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων», καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

P