Σήμερα τα “σπουδαία” για τη Γ’ Εθνική…

Εν αναμονή της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ βρίσκονται οι ομάδες της Γ’ Εθνικής για να μάθουν και επίσημα πότε και με ποιον τρόπο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές θα έχει δεύτερη πρεμιέρα την Κυριακή 11 Απριλίου.

Η εισήγηση για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στη Γ’ Εθνική έγινε από την προηγούμενη Επιτροπή και δύσκολα θα αλλάξει. Αυτή έχει ως εξής: Οι ομάδες θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν. Με την ολοκλήρωση του Α΄ γύρου του πρωταθλήματος, οι πρώτοι κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν 2 ομίλους των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 – Νότος: Όμιλοι 6-10) κι από εκεί θα βγουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο.

Για τον υποβιβασμό, τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει τα σενάρια πως δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Γ΄ Εθνική! Οι διοικούντες επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και η επίσημη τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος, είναι αυτή που θα δώσει απαντήσεις για όλα. Θυμίζουμε πως συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν συμμετοχή 129 ομάδες.

Ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο μάλλον θα δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ των ομάδων και δύσκολα θα έχει κοινή αποδοχή, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αν είναι να μην πέσει κανείς, δεν έχει νόημα να γίνουν οι αγώνες και να χρειωθούν οι παράγοντες με αρκετές χιλιάδες ευρώ για τη διεξαγωγή των αγώνων και τη λειτουργία των ομάδων. Ενώ ένα άλλο σενάριο σχετικά με τον υποβιβασμό αναφέρει πως θα πέσουν κανονικά πέντε ομάδες από τον κάθε όμιλο, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει από την αρχή.

Με βάση το ρεπορτάζ της «Π», μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν οι παράγοντες τι ακριβώς θα γίνει. Χαρακτηριστικά παράγοντας ομάδας από την Αχαΐα τόνισε: «Το πρωτάθλημα θα είναι μια κωμικοτραγωδία. Οσοι είναι οι “τυχεροί” που θα δουν έστω πέντε αγώνες, θα γελάνε. Ακόμα δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για τα τεστ. Δηλαδή είναι όλα στον αέρα».

 

ΠΗΓΗ: PELOP.GR

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

P